Annonce
Hedensted

Sur smiley til pizzeria: Fandt rotteekskrementer og hale-spor i støvet

Flagene hænger stadig ved Tørring Pizza, men forretningen har ikke været åben siden 31. januar, hvor fødevarekontrollen konstaterede rotter i bygningen. Foto: Ingrid Trier

Tørring Pizza har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kr. for markedsføring af farlige fødevarer. Pizzeriaet er forsat lukket.

Annonce

Tørring: En sur smiley og en bøde på 10.000 kr. til Tørring Pizza.

Det er udfaldet af et besøg af Fødevarekontrollen hos pizzeriaet på Bredgade i Tørring for 14 dage siden.

Fødevarestyrelsen har desuden nedlagt forbud mod markedsføring og produktion og har indskærpet, at rotterne skal bekæmpes. Et forbud, der så vidt vides stadig er gældende.

Fødevarekontrollen har været på flere besøg hos Tørring Pizza i det forgangne år. Både i maj 2018, september 2018 og så sent som 22. januar 2019 udløste besøget en glad smiley, men ved et besøg 31. januar i år fandt Fødevarekontrollen spor efter rotter flere steder i bygningen. Det førte som tidligere beskrevet til et øjeblikkeligt forbud mod salg af fødevarer.

Selvom det endnu ikke fremgår af vinduet hos Tørring Pizza har pizzeriaet fået en ny sur smiley. Foto: Ingrid Trier
Annonce

Gnavemærker

Efterfølgende er der lavet en kontrolrapport, som giver et større indblik i problemets omfang. Heri står blandt andet, at der er fundet rotte-ekskrementer i et område, hvor der bliver produceret pizza og opbevaret udstyr til produktionen, og at der i et baglokale, hvor der blandt andet opbevares melsække, både er fundet rotte-ekskrementer og spor efter rottehaler i støvet bag røremaskinen.

Endelig er der konstateret rotter i kælderen under bygningen, hvor der både er gnavemærker i elkabler og "en del rotte-ekskrementer". Et forhold der forværres af, at der ifølge rapporten er direkte adgang fra kælderen til pizzeriaet via skjulte kabler eller rør.

Det har ikke været muligt for avisen at få kontakt til indehaveren af pizzeriaet Mike Ashtari, men af smiley-rapporten fremgår det, at han ikke har været vidende om, at der har været eller er rotter i bygningen, samt at han vil kontakte bygningens ejer for at få forholdene udbedret.

Bygningens ejer Lasse Larsen, har ikke ønsket at udtale sig til avisen om sagen.

I forbindelse med fundet af rotte-efterladenskaberne kiggede Fødevarekontrollen iøvrigt også ind hos Tørring Blomster, der har til huse i samme bygning som Tørring Pizza. Her var der ikke noget at komme efter, understreger blomsterhandler Mette Fisker Hougaard, der forsat har sin glade smiley.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Byguider i Brande er klar

Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce