Annonce
Odder

Sur smiley og bøde på 15.000 kroner: Populær restaurant lagde laks i den forkerte køler

Massimiliano Cameli ejer sammen med sin hustru Vecchio Convento, somhar fået en sur smiley fra Fødevarestyrelsen. Vi er i fuld gang med at rette op på tingene, lyder det fra restauranten. Arkivfoto: Morten Pape
Flere blev syge efter at have spist tapas fra Vecchio Convento, men Fødevarestyrelsen kan ikke påvise sammenhæng mellem sygdom. Derimod har der været problemer andre steder i restauranten.

Odder: Lige nu hænger der en sur smiley på døren ind til den italienske restaurant på gågaden i Odder, men den skal gerne afløses af et stort smil.

Sådan lyder det fra Camilla Toft, der er medejer af Vecchio Convento, der åbnede sidste år.

- Vi har opdateret flere steder, og vi går alt igennem, forsikrer Camilla Toft som reaktion på, at stedet har fået en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner fra Fødevarestyrelsen.

Annonce

Vecchi Convento åbnede for et år siden med en del forsinkelse på grund af corona-pandemien. Og der gik ikke længe, før den igen måtte lukke for servering af samme årsag. Men kunderne har taget godt imod den nye restaurant og dens tilhørende butik, som i alt har 16-20 medarbejdere.

- Vi er supertaknemmelige over modtagelsen. Det er med ærefrygt, man åbner sådan noget her, og vi har fået en overvældende modtagelse. Så vi håber, at Fødevarestyrelsen kommer indenfor kort tid, så den smiley kan blive glad igen. Vi er jo ikke interesseret i andet, end at tingene er i orden, siger Camilla Toft, som ejer stedet sammen med sin italienske mand.

Fire blev syge

Midt i august fik restauranten en melding om, at der havde været fire syge kunder blandt en gruppe på 12, som havde fået tapas som takeaway en uge tidligere. Vecchio Convento ventede til dagen efter med at kontakte Fødevarestyrelsen, og det var for sent. Men det er en bagatelagtig overtrædelse, mener styrelsen, som ved et kontrolbesøg heller ikke kunne påvise en sammenhæng mellem sygdom og indtagelse af mad.

- Vi har en konsulent til alt, der hedder Fødevarekontrol, fordi vi er så mange. Der er ringet til 10 andre, der også har fået det samme, og ingen af dem var syge, siger Camilla Toft.

Vi håber, at Fødevarestyrelsen kommer indenfor kort tid, så den smiley kan blive glad igen.

Camilla Toft, medejer af Vecchio Convento

Men ved kontrolbesøget, som foregik i slutningen af august, blev der fundet andre ting. Mest alvorligt var det, at der blev fundet fersk laks i et kølerum i køkkenet, og temperaturen to steder blev målt til 5,1 grader og 5,2 grader.

Den forseelse var så alvorlig, at den blev takseret til en bøde på 15.000 kroner, for fersk fisk skal opbevares mellem nul og to grader.

Annonce

Fisk blev parkeret

- Det var vakuumpakket fisk, som var hentet fra vores to graders kølerum og parkeret i fem graders kølerummet, fordi det skulle ryges. Vi ryger jo selv vores laks. Så det er rigtigt nok, at det har ligger derinde, og det kan vi ikke rigtigt gøre noget ved, erkender Camilla Toft.

Restauranten har også et andet kølerum, hvor der både er en fryser og et to graders kølerum.

Hvis restauranten havde taget fisken direkte fra sit to graders kølerum og til rygningen, så havde der ikke ikke været nogle problemer, fortæller hun.

Fem graders kølerummet står i selve køkkenet, og det har restauranten overtaget fra den tidligere ejer af stedet.

Annonce

Ny motor er kommet

- Vi lige fået en ny motor i den i dag, så den vil stå og være mellem to og fire grader. Og så vi vil sørge for, at der ikke bliver parkeret laks derinde midlertidigt, siger Camilla Toft.

Fødevarestyrelsen fandt også to andre forhold, som førte til, at forskellige regler blev indskærpet over for restauranten.

Det ene tilfælde handlede om, at håndvasken i køkkenet var indstillet til koldt vand, samt at der ikke var papir til at tørre hænderne i, men kun viskestykker.

- Vi har indskærpet, at den skal stå på varmt vand. Jeg tror mere, det var en tilfældighed, og der er flere steder, vi kan vaske hænder, siger Camilla Toft.

Desuden blev der fundet snavs i en opvaskemaskine og under borde, og skidt langs gulvlisten til kølerumsdøren og på gulvet i kølerummet. Og på hylder i kølerummet blev der set massive skimmellignende belægninger på hylderne, står der i kontrolrapport.

Annonce

Hylder er bestilt

- Vi gør rent både ugentligt og dagligt, og der bliver gjort rent i bund meget jævnligt. Og så har vi bestilt nye hylder, dem har vi overtaget fra den tidligere ejer, og der er nogle problemer med dem, siger Camilla Toft.

Endelig skal restauranten have styr på sin skriftlige risikoanalyse, så den også dækker produktionen af koldrøget laks.

- Man skal lægge procedurer ind og fortælle, hvad man gør, hvor man får det fra og hvad man gør, for at det kan holde sig. Og så skal man for hele virksomheden have en skriftlig risikoanalyse, det har vi delvist fået gjort, men åbenbart ikke på den måde, som de vil have det, erkender Camilla Toft.

Besøget fra Fødevarestyrelsen vil medføre to opfølgende kontroller, som restauranten håber kommer snart.

- For vi er jo kommet for at blive. Det går forrygende, vi ser frem til et godt julesalg i shoppen og er begyndt at have mad ud af huset, og vi har en julefrokostmenu undervejs. Og så har vi en chef-festival. Det er ikke usædvanligt, at en restaurant får en bedrøvet smiley, og vi lærer hele tiden. Det er en konstant øvelse at blive bedre og bedre, siger Camilla Toft.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Heunicke om hurtig smittestigning: Flere skal vaccineres nu

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Østjylland

Se videoen: Så brandhærget er fabrikken i Galten

Annonce