Annonce
Erhverv

Sur smiley og 5000 kroner i bøde: Spisested blandede råt kød og grøntsager på samme skærebræt

Der har været rod i procedurerne hos restaurant ThaiFoodHome i Odder, som har fået en sur smiley af Fødevarestyrelsen. Det er ikke første gang, at spisestedet har fået en indskærpelse, og derfor må Fødevarestyrelsen nu tage skærpede sanktioner i brug. Foto: Henrik Kruse.
Tre indskærpelser, en bøde på 5000 kroner og en sur smiley. Det er, hvad Odder-restauranten ThaiFoodHome på Rosensgade i Odder fik tildelt ved Fødevarestyrelsens seneste besøg. Og det er ikke første gang, at spisestedet har rod i procedurerne, afslører et kig på virksomhedens fire seneste kontrolrapporter.

Håndvaske fyldt med brugt service og ingen ledige steder at vaske hænder. Råt kød og jordholdige grøntsager på samme skærebræt. Ingen dokumentation for restaurantens varemodtagelser siden juli.

De halter gevaldigt efter Fødevarestyrelsens krav hos ThaiFoodHome på Rosensgade i Odder.

Ovenstående er blot et udsnit af de anmærkninger, som Fødevarestyrelsen har lavet efter deres deres besøg hos thai-restauranten den 16. november.

Annonce

"I køkkenet renser virksomheden jordholdige grøntsager som de efterfølgende snitter. I samme område opskæres der råt kød som kylling og svinekød uden en hygiejnisk rengøring imellem processerne", står der i rapporten.

Det er en af grundene til, at besøget resulterede i en sur smiley og et bødeforlæg på 5000 kroner, og dermed har ThaiFoodHome fået en anmærkning ved tre ud af de sidste fire af Fødevarestyrelsens besøg.

Det kan få konsekvenser for restauranten, fordi det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug.

ThaiFoodHome kan derfor forvente to opfølgende besøg fra Fødevarestyrelsen i den kommende tid. Her skal restauranten leve op til Fødevarestyrelsens indskærpelser, ellers vil det resultere i yderligere bøder og i værste fald en politianmeldelse af virksomheden.

Råt kød og grøntsager

Avisen har igennem flere dage forsøgt at indhente en kommentar fra Brian Ravn, indehaver af ThaiFoodHome, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Derfor refererer vi restaurantens kommentarer fra Fødevarestyrelsens rapport.

Fødevarestyrelsen konstaterer først og fremmest, at køkkenet hos ThaiFoodHome renser og snitter jordholdige grøntsager i samme område, som der opskæres rå kylling og svinekød, uden en hygiejnisk rengøring mellem processerne. Derudover bruger virksomheden samme skærebræt og kniv til det rå kød og grøntsagerne.

Ifølge Fødevarestyrelsens rapport anerkender restauranten kritikken: "Han kunne godt se, han havde gang i for mange ting", står der i rapporten.

Næste indskærpelse i rapporten handler om håndvask. Der skal være et tilstrækkeligt antal håndvask i køkkenet, indskærper Fødevarestyrelsen, som konstaterer, at det ikke var tilfældet hos ThaiFoodHome.

De fire håndvaske i køkkenet var alle optaget af enten brugt service eller varer. Derfor var der ikke en ledig vask til håndvask i køkkenet, og det forhold accepterer restauranten også ifølge Fødevarestyrelsens rapport: "De havde meget travlt. De var godt klar over, at der skulle være en vask til rådighed".

Annonce

Bøde på 5.000 kroner

Det sidste punkt drejer sig om spisestedets egenkontrol. Fødevarestyrelsens krav er, at virksomheder i restaurationsbranchen skal kunne dokumentere deres varemodtagelse mindst en gang i måneden, mens opbevaring, varmebehandling og nedkøling skal dokumenteres en gang om ugen.

Det har ThaiFoodHome ikke gjort.

Spisestedet har ikke ført dokumentation for sin varemodtagelse siden juli måned, og dokumentationen af opbevaring, varmebehandling og nedkøling ligger ligeledes flere måneder tilbage.

Dette forhold accepterede virksomheden også ifølge rapporten.

Derfor har Fødevarestyrelsen valgt at gå skridtet videre og tildele Oddervirksomheden en bøde på 5.000 kroner.

Annonce

Torben er stud. bådebygger: - Min drøm er at bygge klassiske træskibe

Horsens For abonnenter

70'er-hus med elvarme koster kassen for Egebjerg-familie: - Det er selvfølgelig træls at blive ramt på pengepungen og gå rundt i tykke sokker

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

38-årig mand overfaldet og forsøgt bortført ved sit hjem på Chr. M. Østergaards Vej: Nu er endnu en mand sigtet i sagen

Erhverv For abonnenter

Dyre gaspriser, dyre importvarer og kundernes ønske om billige blomster gør det svært at drive forretning

Horsens

Førsteplads til Horsens: Danmarks fedeste by at være ung i

Horsens For abonnenter

15 boliger har skiftet hænder denne uge - en af dem for over fem millioner kroner: Se listen her

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Horsens

Granvoksne mænd med potente småbiler: Vi mødes til ræs hver uge

AC Horsens For abonnenter

Nu må AC Horsens, Horsens Kommune og DBU tage sig sammen og tale sammen, før det bliver pinligt

Erhverv

Fra en specialitet til en anden - ny butik åbner i det tidligere Bronuts

Hedensted For abonnenter

Ny pasnings-model bekymrer forældre: Er det forsvarligt, at pædagoger kører rundt med vores børn i store busser?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Brædstrup

Slut med rekorder: Færre besøgte Den Genfundne Bro sidste år

Horsens For abonnenter

Spejdere har nu købt omstridt grund ved Nørrestrand: - Det er en kæmpe lettelse

Debat

Tidligere AC Horsens-formand: Få lavet en løsning, så sponsorloungen igen kan anvendes til det, den er bygget til

Annonce