Annonce
Horsens

Supermarkederne er klar til den travle påskehandel - men de har også en opfordring til kunderne

Med fire lukkedage hen over påsken vil onsdag og lørdag byde på mange fyldte indkøbsvogne i supermarkederne. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Med fire lukkedage hen over påsken er dagligvarebutikkerne klar på at møde mange kunder onsdag og lørdag, men de har også en opfordring til, at man benytter ydertimerne.

Horsens: Onsdag og lørdag i påsken er traditionelt blandt årets største handelsdage i landets supermarkeder, og i år bliver sandsynligvis ingen undtagelse, selv om coronavirus og forsamlingsforbud måske har begrænset mængden af påskefrokoster.

De store dagligvarebutikker med en årlig omsætning over 36,3 millioner kroner skal ifølge lukkeloven holde lukket på helligdage, og mindre supermarkeder kan vælge at gøre det samme.

I Horsens betyder det, at blandt andre Bilka, SuperBrugsen Stensballe og samtlige Rema 1000-butikker holder lukket skærtorsdag, langfredag, første og anden påskedag. Her er man til gengæld klar til, at der kommer et stort rykind onsdag og lørdag.

Annonce

- Vi kan lukke det antal mennesker ind, vi må, og her i påsken har vi hyret ekstra vagter ind, der skal hjælpe med at styre det. Vi har et elektronisk system, der tæller antallet af kunder, og de ekstra vagter vil være med til at gøre indkøbet til en god oplevelse for alle, siger varehuschef i Bilka Martin Enevoldsen.

Ekstra opmærksomhed

I Rema 1000-butikkerne kan man forvente at møde de corona-foranstaltninger, man efterhånden kender.

Fra Rema 1000 lyder opfordringen, at man skal huske de allerede kendte retningslinjer. De bliver præsenteret som det første, når man går ind i butikkerne. Arkivfoto: Thomas Schütt

- Vi har blandt andet skiltning, afstandsmarkeringer på gulvene, opdeling mellem kasserne og håndsprit, som man efterhånden har vænnet sig til at se i dagligvarehandlen, lyder det fra kommunikationschef i Rema 1000 Jonas Schrøder, som tilføjer:

- På de store handelsdage har vi derudover ekstra opmærksomhed på, at der ikke er for mange kunder i butikken ad gangen, så vi er med til at sikre, at alle får en god og tryg indkøbsoplevelse.

Annonce

Gode til at handle solo

I SuperBrugsen i Stensballe vil man kunne støde på en coronaansvarlig, der som sin eneste opgave skal holde styr på coronasikkerheden. At der er sprit i standerne, at kunderne holder afstand, og at der ikke er for mange i butikken.

- Vi har en coronaansvarlig hver dag, selv om det ikke er et krav for en butik af vores størrelse. Vi har taget coronasmitten alvorlig hele vejen igennem, og det har vi fået god respons for fra vores kunder, siger uddeler Mark Schwarz.

SuperBrugsen i Stensballe har blandt andet fjernet varer fra gangarealerne for at give mere plads til kunderne. Uddeler Mark Schwartz fortæller, at responsen fra kunderne har været god, og han kan se vækst i både omsætning og antallet af kunder i løbet af corona-perioden. Arkivfoto: Line Kyed

Han forventer, at der skal holdes et ekstra vågent øje med kundemængden i påsken, men omvendt regner han heller ikke med, at kunderne skal til at vente ude på p-pladsen.

- Vi har ikke været der endnu, selv om vi var tæt på til jul. Vi må være 160 mennesker her i biksen, og med 75 p-pladser skal der komme to kunder pr. bil, men folk er faktisk blevet rigtig gode til at handle hver for sig, siger han.

Annonce

Kom i ydertimerne

Alle tre melder om hjælpsomme kunder, der er gode til selv at tænke på corona-sikkerheden og tage hensyn til både kunder og personale.

- Vi kan allerede se på tallene for i går og her til morgen (tirsdag, red.), at mange benytter ydertimerne, og vi på den måde får glattet kundemængden ud. Vi skal alle have det til at fungere, og kunderne er gode til at hjælpe og tage hensyn, siger Martin Enevoldsen.

Varehuschef i Bilka Martin Enevoldsen påpeger, at folk vil have mange penge i lommerne i år, da påsken falder sammen med lønningsdag og udbetaling af indefrosne feriepenge. Arkivfoto: Morten Pape

Bilka Horsens har på sin Facebook-side lagt en graf ud, der viser, hvor spidsbelastningen er - som en opfordring til, at man kommer i ydertimerne. I påsken har varehuset som sædvanlig udvidet åbningstiderne onsdag og lørdag

Mark Schwarz' råd til kunderne i Superbrugsen lyder også på at komme tidligt, hvis man vil undgå det store påske-mylder, og fra Rema 1000 fortæller Jonas Schrøder, at det vigtigste stadig er at følge myndighedernes råd om blandt andet kun at være én ude at handle fra hver familie, holde afstand og spritte af.

På de forskellige dagligvarekæders hjemmesider kan man finde påskens åbningstider for de enkelte butikker.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Live: AC Horsens  jagter en pokaloverraskelse

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Erhverv

Afspærring og gravearbejde på Storstranden: Ny bådplads skal snart stå klar

Erhverv

De knokler for landets største oplevelses-legetøjsbutik: Nu ligger åbningsdatoen klar

Debat

Mor har klar besked til bilist, der kørte over for rødt ved McDonald's: Du kunne have ramt os. Du kunne have invalideret os. Du kunne have slået os ihjel

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Slut med frivillige vagter på sygehuset, grøn strøm fra taget og masser af spørgsmål om byudvikling

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Hedensted

Lyt til podcasten: Grøn energi er gået i hårdknude i Glud

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Annonce