Annonce
Erhverv

Supermarkeder: Vi holder øje med kunderne - men vi er ikke politimænd

Henrik Pedersen, købmand i Rema 1000 i Stensballe, har gjort butikken klar, så kunderne nu ved, at de skal holde større afstand til hinanden. Foto: Thomas Schütt
Fredag trådte nye corona-restriktioner i kraft i dagligvarebutikkerne. Hos Netto og Rema 1000 i Stensballe er der sat nye skilte op, og det maksimale antal kunder er sat kraftigt ned.

Horsens: De nye corona-restriktioner i supermarkederne trådte i kraft fredag, og hos Rema 1000 og Netto i Stensballe melder man klar til at håndhæve reglerne så godt, som det er muligt.

Ud over det sædvanlige med mundbind og afspritning skal vi nu igen holde to meters afstand til hinanden, og det er blevet kraftigt indskærpet, at vi helst kun skal handle én fra hver husstand.

Helt konkret har Rema 1000 på Bygaden nedjusteret det maksimale antal kunder i butikken fra 196 til 104, og der er sat nye skilte op ved indgangen til butikken, fortæller købmand Henrik Pedersen.

- Når vi har rigtigt travlt, har vi 200 kunder i timen, men de er her jo ikke på samme tid, så det betyder ikke så meget, og der er god plads på gangene, siger han.

- Følger kunderne statsministerens opfordring til kun at handle én ad gangen?

- Både og. De fleste gør, men vi er ikke politimænd, og kommer der to ind ad gangen, for eksempel en enlig mor med et barn, siger vi ikke noget til det. Jeg har oplevet en enkelt gang i foråret, at der var en stor familie på fem, der også larmede, og da bad vi dem om at dele sig op. Det gjorde de så uden problemer. Vi har et ansvar over for særligt ældre kunder, der måske føler sig utrygge, så vi kan godt finde på at komme med en opfordring til kunder, der er flere sammen, siger han.

Annonce

Store agurker

Henrik Pedersen oplever, at kunderne handler anderledes i dag end før corona. Der er flere kunder i ydertimerne og om formiddagen.

- Det er spredt mere ud over dagen. Der er flere, der er glade for, at vi åbner klokken 7, og antallet af kunder om formiddagen er markant større. Så er der et slip midt på dagen. De fleste kunder kommer stadig mellem 14.30 og 17.30, men klokken 19-21 er der igen flere kunder end tidligere, siger han.


Der er flere, der er glade for, at vi åbner klokken 7, og antallet af kunder om formiddagen er markant større.

Henrik Pedersen, købmand, Rema 1000 i Stensballe


Kunderne handler også større ind, og Henrik Pedersen har bemærket, at bestemte varegrupper er i høj kurs, mens andre er det modsatte.

- Folk gør tydeligvis mere rent derhjemme, for vi sælger flere rengøringsartikler. Til gengæld er der ikke så meget salg i de varer, der typisk købes til børnenes madpakker. Nu køber man ind til frokostbordet derhjemme. Smågrønt, de små agurker og pebre sælger vi ikke så mange af. Kunderne vil nu kun have de store, konstaterer han.

Annonce

Gode til at tage hensyn

Hos Netto i Stensballe, få hundrede meter fra Rema 1000, genkender souschef Belinda Søndergaard tendenserne i nabobutikken. Hos Netto er skiltningen også på plads, og det maksimale antal kunder er nu 70 og ikke 150 som tidligere.

Belinda Søndergaard oplever ikke, at kunderne har svært ved at overholde retningslinjerne.

- Jeg synes generelt, at kunderne er gode til at tage hensyn til hinanden. Hvis en kunde skal have et eller andet, venter man i god afstand, til han eller hun er færdig. Det har ændret sig til det bedre i den seneste tid, vurderer hun.

Hos Netto er der hele tiden to medarbejdere, der har gule veste på som corona-ansvarlige. De holder øje med, om folk bærer mundbind, holder afstand, eller om flere fra samme husstand er ude at handle på samme tid.

- Overholder folk ikke reglerne, kan vi opfordre dem til at gøre det, men vi er ikke betjente, og vi er også klar over, at der kan være særlige forhold, der kan gøre det svært for eksempel at handle alene. Vi skal passe på os selv og vores kunder, men vi beder ikke en mor om at efterlade sit barn i en kold bil, siger Belinda Søndergaard.

Belinda Søndergaard, souschef i Netto Stensballe, oplever, at kunderne i butikken er gode til at tage hensyn til hinanden. Foto: Thomas Schütt
Hos Rema 1000 i Stensballe er der sat nye skilte op. Det maksimale antal kunder i butikken er sat ned fra 196 til 104. Foto: Thomas Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce