Annonce
Hedensted

Supermarkeder har brug for borgernes samfundssind - kan ikke løfte opgaven alene

Fra uddeler i SuperBrugsen i Tørring, Henrik Hornemann lyder opfordringen, at kunderne meget gerne må hjælpe til med at holde afstand i butikken og ved kasselinjerne. Det er en fælles øvelse, siger han. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Kø ved kassen har sine udfordringer, og her er det vigtigt, at alle hjælper alle, lyder det fra lokale uddelere.

Tørring/Hedensted: - Hold afstand. Det er blevet en standardbemærkning hos langt de fleste borgere i de her dage og uger. Og sætningen lyder da også ofte i supermarkerne, SuperBrugsen i Tørring og i Hedensted, fortæller stedets uddelere.

I Tørring appellerer uddeler Henrik Hornemann til borgerene om at hjælpe hinanden med at holde en god afstand. For det er langt fra en opgave, forretningen selv kan tage ansvar for, siger han.

Om indkøbssituationen i sit supermarked lige nu forklarer uddeleren:

- Det er en stor opgave at sikre, at man ikke kommer til at stå for tæt. Personalet må flere gange om dagen løfte pegefingeren og påpege, at vi bør holde afstand til hinanden, selvom der er afstandsmærker før og efter kasselinjerne.

- Jeg håber, at det, som dagene går, bliver mere legalt for kunderne at sige til hinanden "kan du lige vente lidt". Jeg ser det her som en fælles øvelse.

Annonce

Vi tager alt det hensyn, vi overhovedet kan. Men for langsom ekspeditionstid betyder, at folk kommer til at stå længere tid i kø, og det er der også en smitterisiko ved. Det er virkelig en balancegang.

Henrik Hornemann

Også rundt i butikken

Henrik Hornemann understreger, at han og personalet dagligt øver sig og gør deres til at modvirke situationer, hvor vi mennesker kommer for tæt på hinanden, når mælk, brød og andre varer skal i indkøbsvognen.

Han forstår bekymringen blandt kunderne og ved, at der kan være episoder, hvor det strammer til, blandt andet når der ventes i kø. Her erfarer uddeleren, at andre kunder ofte krydser på tværs og dermed bryder de to meters anbefalede afstand.

- Desuden bevæger folk sig jo rundt i butikken, og med mindre vi her alle går i takt og tager et skridt frem på samme tid, kan der også her opstå situationer, hvor vi er for tæt på hinanden. Det er svært.

Henrik Hornemann har desuden bevidst valgt ikke at køre varerne alt for langtsom igennem kasserne.

- Vi tager alt det hensyn, vi overhovedet kan. Men for langsom ekspeditionstid betyder, at folk kommer til at stå længere tid i kø, og det er der også en smitterisiko ved. Det er virkelig en balancegang, siger han.

Han har lige nu lukket en af sine tre kasselinjer for at kunne skabe den rette, sikre afstand. Til påske planlægger han at åbne den tredje kasse igen. Her er han lige nu derfor ved at få sat en skillevæg af plexiglas op.

Henrik Hornemann har af myndighederne tilladelse til at lukke 308 kunder ind i butikken af gangen. Det svarer til fire kvadratmeter per kunde. Den mængde kunder i butikken på samme tid vil han dog ikke tillade, understreger han.

- Jeg bruger helt bevidst ikke den fulde ramme. Jeg ønsker at passe på kunderne og mine medarbejdere, og det håndterer jeg bedst ved at holde lidt igen, siger Henrik Hornemann.

Klarer det stort selv

Også i Hedensted understreger uddeler Søren Bach vigtigheden af at respektere og hjælpe hinanden.

- Det er meget at pålægge en ung kasseekspedient at skulle opdrage på folk. Men faktisk så oplever jeg ikke et problem. Folk er rigtig gode til at respektere situationen og klarer langt hen ad vejen selv situationen med smil og bemærkninger til hinanden.

Også i SuperBrugsen i Hedensted er der klistret afstandsmærker i gulvene.

Og så har man her ryddet forområdet ved indgangen, da den fører direkte ind forbi kasselinjerne. Dermed kan man bedre sikre den rette afstand mellem de, der kommer ind i butikken, og de, der er ved at pakke deres varer, lyder det fra uddeleren.

Uddeler i Super Brugsen i Hedensted Søren Bach opfordrer til, som Henrik Hornemann, at kunderne hjælper hinanden i købs- og betalingssituationer. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Butikker skal holde åbent søndage i sommerferien - cafélivet skal være generatoren bag

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce