Annonce
AC Horsens

Superligaens ældste: Nymann har ikke planer om gå på fodboldpension

Peter Nymann har siden 2016 været en fast del af AC Horsens' startopstilling. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Superligaens ældste føler stadig, at der er flere kampe på topplan i kroppen, selv om hans kontrakt står til at udløbe om et par måneder.
Annonce

Horsens: Peter Nymann har i en årrække været en tur forbi Bo Henriksen for at få forlænget sin kontrakt, siden han tilbage i januar 2016 skrev under på den første kontrakt.

Nu er manager Bo Henriksen fortid i klubben, men Peter Nymann er stadig en fast del af startopstillingen, men til sommer udløber den 38 årige spillers kontrakt.

- Det her behøver ikke at være min sidste sæson, men det er jo ikke kun op til mig selv, siger Peter Nymann.

Han slår dog fast, at selv om dåbsattesten siger 38 år, er kroppen ikke slidt op.

- Det er ikke min fysik, der siger, at jeg skal stoppe, siger Peter Nymann, der det seneste års tid har været i stand til at træne mere end tidligere.

Han var skadet i en periode op til corona-pausen sidste forår. Han nåede lige at få en kamp i benene, inden Superligaen blev lukket ned, men pausen kom på det helt rigtige tidspunkt, og mens andre spillere havde problemer med at ramme topformen oven på pausen, så kom Peter Nymann styrket ud af perioden uden fodbold.

- Pausen kom på et godt tidspunkt for mig. Den gav mig ro til at genoptræne godt, og jeg har siden kunnet træne meget, siger Peter Nymann.

Han har tidligere måttet stå over udvalgte træningspas for at passe på kroppen, men det er ikke længere et tema.

Annonce

Godt tilpas som wingback

AC Horsens er gået over til at spille med wingbacks under Jens Berthel Askou, så Peter Nymann har fået masser af meter i benene i højresiden med adgangen til at deltage mere i det offensive spil.

- Jeg kan godt mærke, at jeg ikke er helt ung, når der fryser 12 grader, men bortset fra det, så passer det mig fint at spille som wingback. Det har jeg gjort før. Det handler om, at få indarbejdet relationerne og spilmønstrene, siger Peter Nymann.

Det så ud til at fungere godt i testkampene, men i de første runder af Superligaen faldt AC Horsens fra hinanden.

- Vi spillede på kunstgræs i træningskampene, og der er spillet hurtigere. Forhåbentlig får vi snart nogle lidt bedre og hurtigere græsbaner. Det vil hjælpe os. I forhold til de første kampe har det heller ikke gavnet os, at vi kom hurtigt bagud i de to første kampe. Vi har hurtigt mistet selvtilliden på den konto, siger AC Horsens-spilleren.

- Mod FC Midtjylland var det en åben fodboldkamp, og jeg er sikker på, at vi kan fortsætte fremgangen mod OB, og vi skal nok få scoret, siger Peter Nymann med henvisning til, at AC Horsens er gået fra banen i de tre første kampe uden at komme på måltavlen.

Superligaens ældste

Superligaens ældste spillere i aktion i Superligaen i denne sæson: (alder ved den seneste kamp)

Peter Nymann 38 år og 177 dage

Thomas Mikkelsen 37 år 172 dage

Jesper Hansen 35 år og 321 dage

Johan Absalonsen 35 år og 96 dage

Kjartan Finnbogason 34 år og 164 dage

Superligaens ældste markspillere gennem tiderne:

Thomas Helveg 39 år og 164 dage

Steven Lustü 38 år og 238 dage

Martin Jørgensen 38 år og 218 dage

Peter Nymann 38 år og 177 dage

Johnny Thomsen 38 år og 136 dage

Stig Tøfting 38 år og 109 dage

(John Hansen er den ældste spiller, der har været aktiv i Superligaen. Han var 45 år og 164 dage, da han vogtede målet for Næstved i en kamp mod Brøndby den 6. november 1994)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Skuffelse på lokale efterskoler: Det er rigtig svært at forklare det for eleverne

Hedensted

Frustrerede efterskoleelever strejker: Giv os vores ungdom tilbage

Annonce