Annonce
Horsens

Supercykelsti fra Hatting til Horsens - hurra!

Det er planen, at en kommende supercykelsti fra Hatting til Horsens skal følge Østerhåbsvej ind til Torsted og derfra skal de følge jernbanen. Kortmateriale, Horsens Kommune

Det bliver formentlig i 2019, at cyklisterne kan bruge den nybyggede sti. Men projekteringen går i gang i 2018

Hatting: Kommer der en cykelsti fra Hatting til Horsens? Hurra.

Sådan lød én af reaktionerne, da Horsens Folkeblad søndag var ved Brugsen i Hatting for at vejre stemningen for en ny supercykelsti mellem Hatting og Horsens.

Der lød kun positive røster over planen blandt de borgere, der blev spurgt - kun en enkelt mente, at den foreslåede placering var dårlig og at cykelstien burde følge Hattingvej.

Baggrunden er, at der i det netop indgåede budgetforlig er besluttet, at der skal etableres en ny såkaldt supercykelsti mellem Hatting og Horsens.

Faktisk er der tale om en fremrykning af projektet, så planlægningen starter allerede til næste år.

Det skal bl.a. gøre det lettere at komme frem på vejene i kommunen, men det skal også hjælpe på både sundheden og på miljøet.

- Der kommer ikke en cykelsti i 2018. Den skal først projekteres. Vi skal hen til 2019 - vi starter nok med at etablere cykelsti fra Østerhåb til Horsens, siger afdelingschef ved affald og trafik ved Horsens Kommune, Allan Lyng Hansen.

Annonce

Der kommer ikke en cykelsti i 2018. Den skal først projekteres. Vi skal hen til 2019 - og vi starter nok fra Østerhåb til Horsens.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef ved affald og trafik ved Horsens Kommune

Følger jernbanen

I dag er der mange, der cykler på den trafikerede Hattingvej.

- Men det er tanken, at den nye cykelsti skal gå via Torsted og videre mod banegården. Cykelstien kommer til at løbe langs Østerhåbsvej fra Hatting, fortæller Allan Lyng Hansen.

Ifølge kommunens trafikplan, "Trafik 2030" skal den nye supercykelsti krydse større veje via tunneler.

- Vi placerer cykelstien langs jernbanen i Horsens. På den måde kan cykelstierne krydse de større veje via jernbanetunnelerne. Det er der plads til, forklarer Allan Lyng Hansen.

Når den kommende cykelsti benævnes supercykelsti betyder det, at der er tale om en højt prioriteret cykelrute, der forbinder områdets cykelstier.

I Trafik 2030 er der frem til 2026 afsat 145 mill. kr. til bl.a. etablering af supercykelstier fra oplandsbyerne Egebjerg, Lund og Stensballe - og altså i første omgang Hatting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce