Annonce
Brædstrup

Superbrugs bløder: Kører med underskud for tredje år i træk

Formand for Brugsen for Brædstrup & Omegn, Jørgen Broch, forventer, at SuperBrugsen kommer ud af 2019 med et lille overskud efter tre svære år. Arkivfoto
SuperBrugsen i Brædstrup kom ud af 2018 med et underskud på 1.054.000 kroner, og dermed er det tredje år i træk, at den lokale brugs kører med underskud. Formand Jørgen Broch forventer, at kurven nu er vendt.

Brædstrup: Underskuddet i virksomheden Brugsen for Brædstrup & Omegn A.m.b.a., der også er bedre kendt som SuperBrugsen, voksede sidste år.

Det fremgår af det seneste regnskab for 2018, som virksomheden netop har registreret hos Erhvervsstyrelsen. I det seneste år er underskuddet vokset fra minus 463.000 kroner til minus 1.054.000 kroner. Dermed er det tredje år i træk, at SuperBrugsen kommer ud af et forretningsår med røde tal på bundlinjen.

SuperBrugsen i Brædstrup har igennem de senere år oplevet en faldende omsætning, og ifølge formand Jørgen Broch har man forsøgt at lukke tabsgivende aktiviteter ned i et forsøg på at vende økonomien.

- Jeg tror, vi har fået styr på situationen, og kurven vender nu. Vi har f.eks. nedlagt vores kiosk sidste år, som tog alt for meget personale. Samtidig har vi fået fornyet vores køle- og frostelementer, så de ikke bruger så meget strøm. Det er den slags ting, vi har gjort, og tallene for de fire første måneder af 2019 ser meget lovende ud, siger Jørgen Broch.

Annonce

Jeg tror, vi har fået styr på situationen, og kurven vender nu.

Jørgen Broch, formand for Brugsen for Brædstrup & Omegn A.m.b.a

Postlukning gjorde ondt

Postnord lukkede sidste år det lille postkontor i SuperBrugsen, hvilket var med til at vælte økonomien i kiosken. Derfor har SuperBrugsen også sagt farvel til tre medarbejdere, således at der nu er 19 fuldtidsansatte i butikken. Samtidig omlagde butikken et lån, som var med til at trække regnskabet ned i 2018 med 300.000 kroner, men som fremadrettet vil bidrage mere positivt i regnskabet. De mange tiltag har gjort, at formanden for SuperBrugsen i Brædstrup forventer, at regnskabet er forbedret med cirka 1 mio. kroner.

- Vi regner med at gå ud af 2019 med et lille plus, uden jeg dog kan forudsige fremtiden. Men lige nu ligger vi over budgetterne i de fire første måneder, så vi ser positivt på det, siger Jørgen Broch.

Han understreger dog, at konkurrencen på dagligvarehandel er hård - også i Brædstrup, hvor der er mange dagligvarebutikker.

- Det er generelt et hårdt marked. Jeg læste engang, at vi har fysiske butikker i Danmark til cirka 16 mio. mennesker, men vi er jo kun seks. Det vidner lidt om, hvor hård konkurrencen er, siger Jørgen Broch.

Nøgletal for SuperBrugsen

SuperBrugsen i Brædstrup havde i 2018 en bruttofortjeneste på 7,2 mio. kroner, men kom ud af året med et negativt resultat på 1.054.000 kroner. Egenkapitalen i 2018 var på 6,2 mio. kroner.

I 2017 havde SuperBrugsen en bruttofortjeneste på 8,7 mio. kroner og fik et negativt resultat på 463.000 kroner.

i 2016 fik SuperBrugsen en bruttofortjeneste på 8,7 mio. kroner og havde også dette år et negativt resultat på 513.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce