Annonce
Horsens

Sundvej bliver spærret ved krydset ved Langmarksvej frem til og med vinterferien

På grund af lukningen af Sundvej vil der være omkørsler for bilister. Skilte i området vil guide bilisterne på vej, lover Horsens Kommune. Kort: Horsens Kommune
Lige nu kører der færre biler på vejene på grund af covid-19-restriktioner, og det vil Horsens Kommune og entreprenøren, der er i gang med en ombygning af krydset i den østlige ende af Langmarksvej, gerne udnytte.
Annonce

Horsens: Fra på mandag 18. januar og frem til og med 21. februar skal bilister være opmærksomme på, at Sundvej vil være spærret vest for krydset ved Langmarksvej.

Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Ombygningen af krydset, hvor Sundvej og Langmarksvej mødes, er i øjeblikket i fuld gang, og Horsens Kommune og entreprenøren vil gerne have mest muligt ud af, at der i øjeblikket er færre biler på vejene på grund af nedlukningen af landet.

Spærringen af Sundvej betyder, at bilister, der kommer fra midtbyen og skal mod Stensballe, med fordel i stedet kan køre ad Strandpromenaden og Sølystvej. Kører man fra Stensballe ind mod midtbyen, vil man ved krydset skulle køre videre ad Langmarksvej.


Når vi spærrer for en del af trafikken i krydset, kan vi udføre større dele af ombygningen på én gang, og det giver et bedre resultat.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef for Affald, Trafik og Ejendomme, Horsens Kommune


Formålet med at lukke for trafik til og fra Sundvej er at gennemføre arbejdet med omlægningen af krydset effektivt, samtidig med der tages hensyn til medarbejdernes sikkerhed.

- Mens skolerne er lukkede, og rigtig mange arbejder hjemme, generer vi færre bilister, når vi lukker vejen nu, forklarer Allan Lyng Hansen, afdelingschef for Affald, Trafik og Ejendomme i Horsens Kommune, i pressemeddelelsen.

Annonce

Ny asfalt i hele krydset

Med færre biler i området bliver det samtidig muligt at skifte al asfalten i krydset, mens ombygningen står på.

- Dermed kan vi lave én samlet flade af helt ny asfalt, frem for at det bliver et kludetæppe af asfalt, der er lappet sammen. Når vi spærrer for en del af trafikken i krydset, kan vi udføre større dele af ombygningen på én gang, og det giver et bedre resultat, siger Allan Lyng Hansen.

Mens Sundvej er spærret, vil der være skiltet med omkørsler ad Bøghsgade og Knudsgade.

Ombygningen af krydset er en del af opgraderingen af Langmarksvej til en nordlig ringforbindelse uden om midtbyen.

Vejforløbet i krydset bliver ændret, så trafikken fra Stensballe og Odder fremover bliver ledt fra Sundvej direkte over i Langmarksvej. Formålet er at lede flere bilister ud på de store veje, hvor der er bedre fremkommelighed, samt at fjerne trafik fra midtbyen.

Ombygningen af krydset, som er en del af kommunens Trafikplan 2030, forventes at være færdig i slutningen af marts 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce