Annonce
Horsens

Sundt alternativ til nedlukning: Folk strømmer ud i naturen

 Christine Hinke og hunden Tinka til højre og Malene Laursen med hunden Charlie var ude i det flotte vintervejr. Foto: Morten Pape
Det lignede næsten besøgstallet på en sommerdag, da Folkebladet lørdag lagde vejen forbi Husodde
Annonce

Horsens: Man kunne få det indtryk, at der var tale om en behagelig sommerdag, hvor folk valfartede til vandet ved Husodde strand.

Der holdt mange biler på parkeringspladserne, folk vandrede i hobetal på stierne, og ved vandkanten blev der gravet sandslotte.

Men selv om solen skinnede, viste termometeret blot tre-fire grader.

- Når samfundet lukker ned, har man heldigvis naturen, lød forklaringen fra de folk, Folkebladet talte med lørdag eftermiddag.

På en bænk i sandet tæt ved vandkanten på Husodde Strand sad Stefan Bech fra Kolding og Lea Prösch fra Uldum.

De havde medbragt lidt snacks, der lå foran dem på bordet.

De sad og nød udsigten ud over vandet.

- Ja, vi bruger naturen mere end før corona. Vi har lige siddet og snakket om, at vi har været ved stranden fire gange i januar. Det plejer vi ikke at være. Der er jo nogle muligheder, der er udtømte, på grund af nedlukning. Nu sætter vi os i stedet i bilen og køre ud et sted, hvor vi kan nyde naturen, sagde Stefan Bech med et stort smil.


Vi har været ved stranden fire gange i januar. Det plejer vi ikke at være. Der er jo nogle muligheder, der er udtømte, på grund af nedlukning.

Stefan Bech, Kolding


De fortalte, at de på det seneste har oplevet mærkbart flere mennesker i naturen.

- Jeg tror, der er flere herude, end der ville have været normalt. Der er helt klart flere, der benytter sig af muligheden for at komme ud, vurderede Lea Prösch.

6-årige Jakob er ved at grave en kanal ind til voldgraven omkring sit sandslot. Foto: Morten Pape

Ved vandkanten var 6-årige Jacob Porsgaard Jørgensen og hans mor Mette Porsgaard Jensen i gang med at grave sandslotte.

- Hvis ikke det havde været for coronaen, så var vi nok ikke taget herned. Så havde vi brugt tiden på at hygge derhjemme i weekenden, og vi havde nok også haft en legeaftale. Vi er tit hernede om sommeren, men det er ikke så meget, vi bruger stranden om vinteren. Men den her sandkasse er lidt større end den, vi har derhjemme, sagde Mette Porsgaard Jensen.

Annonce

Fyldte stier

På stierne og i Elbæk Skov ved Husodde var der mange mennesker ude at gå tur, mens en del cyklede.

Laila Mandrup og Jens Mandrup havde kørt 70 kilometer på deres mountainbikes, som de plejer at gøre.

- Jeg tror aldrig før, jeg har set så mange rundt om på stierne. Der er især mange gående. Der er mange børnefamilier, og unge mennesker ser vi rigtig mange af, som vi måske ellers ikke møder, når vi er ude at cykle. Vi kører normalt her i området. Vi har været ved Sondrup, og vi har været oppe ved Odder, og det var det samme billede med mange mennesker. Vi møder mange grupper på tre til fem stykker, fortalte Laila Mandrup.

Stefan Bech og Lea Prösch nød naturen omkring Husodde og Elbæk Skov midt i en coronatid. Foto: Morten Pape

De to oplevede også flere cyklister end ellers.

- Det spiller nok ind, at fitnesscentrene holder lukket. Så er der flere, der skal ud at cykle, sagde Jens Mandrup, inden de to cyklede videre.

Malene Laursen og Christine Hinke var ude for at lufte hundene Charlie og Tinka.

- Ja, vi bruger naturen mere, end vi plejer at gøre. Vi skal også lufte børn, der går derhjemme og laver hjemmeskole. Vi skal også selv luftes, og så skal vi mødes med hinanden. Vi går en tur i stedet for en gang badminton, og hvad der ellers er af muligheder for at snakke. Når man har hund kommer man jo ud alligevel, men man får det måske planlagt på en lidt anden måde, forklarede Malene Laursen.

Aldrig før har Laila Mandrup og Jens Mandrup oplevet så mange mennesker på stierne som under coronanedlukningen. Foto: Morten Pape

De to kender skoven ud og ind fra mange gåture.

- Vi kender området, og når der er så mange ude at gå, som der er i øjeblikket, så kan man finde nogle andre stier, hvor der ikke er så mange, og hvor der er bedre mulighed for at holde afstand, sagde Christina Hinke inden hun og  Malene Laursen fortsatte ind i skoven med de to hunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce