Annonce
Horsens

Sundparken er klar på lægterne, når AC Horsens møder AGF

De knap 1600 beboere i sundparken er inviteret til AC Horsens hjemmekamp mod AGF på Casa Arena på mandag samt to andre kampe. Det er et samarbejde mellem fodboldklubben og Sundparken om at give beboerne en god oplevelse. Men det er også en stille protest over regeringens krav om, at boliger skal rives ned i Sundparken, der står på ghettolisten. Arkivfoto: Morten Pape
Under mottoet "Hverken AC Horsens eller Sundparken vil rykkes ned", drager en større gruppe beboere fra Sundparken mandag til Casa Arena for at heppe på de gule helte.

Horsens: Om vejrguderne vil, er forventet 400-500 beboere fra Sundparken klar til at tage turen til Casa Arena mandag aften for at se AC Horsens på hjemmebane mod AGF.

Det er AC Horsens, der har inviteret de knap 1600 beboere i Sundparken og deres venner til de næste tre hjemmekampe, og det er en del af samarbejdet mellem fodboldklubben og boligområdet, fortæller Michael Meldgaard, direktør for boligforeningen Odinsgaard.

- Vi mødes kl. 17.15 ved Sundparkhallen, og så går vi i samlet flok derop. Arrangørerne har fået noget musik til at gå forrest, og håbet er, at der er en virkelig positiv stemning, og det bliver en god aften. Og så satser vi stærkt på en sejr, for det kan vi vist godt alle sammen bruge, siger Michael Meldgaard, der håber på, at op mod 500 beboere dukker op.

Annonce

Vi gør det ikke for at lave en protestbevægelse. Det er en markering for at sige, at vi ikke er enige i, at Sundparken skal rives ned, og vi arbejder fortsat på, at det ikke bliver så slemt. Vi håber på lidt landspolitisk fornuft,

Politiske undertoner

Selvom der er lagt op til en festlig aften, er det et arrangement med politiske undertoner.

Det er en stille protest mod regeringens diktat om nedrivning eller salg af 120-140 boliger i Sundparken, lyder det fra Michael Meldgaard.

- Vores overordnede slogan er: "Sundparken og AC Horsens vil ikke rykkes ned". Det er et fælles motto. Vi gør det ikke for at lave en protestbevægelse. Det er en markering for at sige, at vi ikke er enige i, at Sundparken skal rives ned, og vi arbejder fortsat på, at det ikke bliver så slemt. Vi håber på lidt landspolitisk fornuft, siger Michael Meldgaard.

I alt tre kampe

På Casa Arena får beboerne fra Sundparken deres eget område, og Michael Meldgaard glæder sig til en god fodboldaften - også gerne med tv-dækning, så beboernes budskab når ud over kommunegrænserne.

- Det er bevidst, vi har valgt en mandag, hvor der er god tv-dækning, siger han, der glæder sig over, at Horsens Kommune er på Sundparkens side.

- Kommunen og boligforeningen er enige om, at nedrivningen er en "skal"-opgave. Der er ingen af os, der står med hænderne over hovedet og tænker, at det er fantastisk, men vi skal jo følge loven, siger Michael Meldgaard.

Foruden fodboldkampen på mandag er beboerne også inviteret på Casa Arena 1. marts, når AC Horsens møder Randers og 22. marts, hvor Brøndby er gæster.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bilist fik ildebefindende og endte i baghave

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce