Annonce
Horsens

Sundparken bliver vildere: Stor blomstereng mellem boligblokkene

Odinsgaard og den lokale virksomhed Let it bee skal etablere en vild blomstereng i Sundparken som et led i forsøget på at gøre Horsens til Danmarks vildeste kommune. PR-foto.
Horsens Kommune er én af 89 danske kommuner, der skal kæmpe om at blive Danmarks vildeste. Vinderen modtager én million kroner til et naturprojekt. En blomstereng i Sundparken skal bidrage til kommunens vinderchancer.

Horsens: Hvem vil ikke gerne vinde én million kroner?

Det er præmien, vinderen af Danmarks vildeste kommune kan se frem til i slutningen af 2022.

Horsens Kommune er med i konkurrencen, som er igangsat af miljøminister Lea Wermelin (S), og skal dermed dyste mod 88 andre kommuner om at styrke biodiversiteten og naturen i Danmark.

I Horsens får man nu et skub i den rigtige retning, da boligforeningen Odinsgaard går forrest for at genskabe tabt natur. Odinsgaard vil forvandle 4500 kvadratmeter plænegræs til en smuk urte- og blomstereng i Sundparken.

Forvandlingen er samtidig en del af den biodiversitetsstrategi, som byrådet i Horsens Kommune vedtog i december 2020.

- Som boligforening arbejder vi løbende på at højne kvaliteten af vores boliger og de tilhørende faciliteter. Udearealerne har længe ligget hen i slået plænegræs uden at have en særlig funktion, fortæller driftschef i Odinsgaard, Kenneth Frederiksen, i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne være med til at gøre en indsats for at genskabe tabt biodiversitet, og da urte- og blomsterenge samtidig giver vores beboere en spændende og mere mangfoldig natur at kigge på, var det en mulighed, vi gik i gang med at overveje, fortsætter han.

Det forvandlede område bliver en buffet for vilde bestøvere, står der desuden i pressemeddelelsen.

Annonce

God reklame

Den kommende urte- og blomstereng skal blive til med hjælp fra Let it bee.

Gantrup-virksomheden leverer blandt andet frøblandinger baseret på forskning fra Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet.

Driftschefen for Odinsgaard, Kenneth Frederiksen, håber, at projektet inspirerer andre virksomheder og foreninger i Horsens til at gå samme vej med at lægge grønne græsarealer om til vild urte- og blomstereng.

Odinsgaard og Let it bee går i gang med at skabe den blomstrende vildeng i Sundparken, så snart jorden er tør nok.

Mens vilde arealer er billigere at drifte end plænegræs, er Kenneth Frederiksen heller ikke i tvivl om, hvad en sejr i konkurrencen kan gøre for kommunen.

- Sikke en god reklame det ville være for Horsens Kommune, hvis vi endte med at blive kåret til Danmarks vildeste kommune, lyder det fra driftschefen.

Gruppeformand i Horsens Kommune, Andreas Boesen (S), har tidligere udtalt til Horsens Folkeblad, at kommunen går efter sejren og dermed også præmien på én million kroner til et naturprojekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce