Annonce
Læserbrev

Sundhedssektor og erhvervsliv: Vi skal hjælpe alle danskere

Vi lever heldigvis i et land, hvor borgernes sundhed og velbefindende altid kommer før økonomiske interesser. Det ændrer ikke på, at vi med tiden skal forholde os til, hvordan vi beskytter virksomheder og arbejdspladser rundt i samfundet.

Læserbrev: Danmark er for tiden mærket af vores forsøg på at komme så smertefrit igennem coronavirussen som overhovedet muligt.

Folketinget og regeringen har iværksat en hidtil uset manøvre for at få samfundet sikkert ud på den anden side.

Vi står i en ekstraordinær situation, hvor normaliteten for en periode er sat ud af kraft. Lige nu er det vigtigste at følge myndighedernes anvisninger, så vi undgår, at smitten bider sig fast i Danmark.

Desværre står det allerede klart, at vi ikke kommer igennem denne usædvanlige situation uden konsekvenser.

Derfor er der så meget desto større grund til at tage vores forholdsregler, så coronavirussen får så dårlige levebetingelser som overhovedet muligt. Vi skal alle sammen gøre en indsats for at passe på os selv og hinanden.

Vi lever heldigvis i et land, hvor borgernes sundhed og velbefindende altid kommer før økonomiske interesser. Det ændrer ikke på, at vi med tiden skal forholde os til, hvordan vi beskytter virksomheder og arbejdspladser rundt i samfundet.

Allerede nu ser vi, at sundhedskrisen har store konsekvenser for erhvervslivet, som under normale omstændigheder er med til at holde hjulene i gang, sikre tryghed og stabilitet.

I Venstre var vi hurtige til at foreslå lønkompensation fra staten til medarbejdere i pressede virksomheder. Men vi skal også gøre noget for at hjælpe de mange selvstændige og freelancere, som har bygget sunde forretninger op til glæde for samfundet. Ligesom lønmodtagerne skal de have mulighed for lønkompensation.

Vi foreslår desuden at tilbagebetale momsindbetalingen for marts til små virksomheder, som i dag har brug for pengene til at overleve.

Selv om situationen er meget kaotisk lige nu, er der ingen tvivl om, at alt nok skal blive godt igen. Men det kræver, at vi tager vores forholdsregler, passer på hinanden og reagerer i tide.

Fatma Øktem. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Leder For abonnenter

Dyrene skal leve, men kulturlivet må heller ikke misrøgtes

Der er underlig langsomhed over de forhandlinger, Joy Mogensen fører med landets kulturliv, i forhold til det, der blev lagt for dagen med erhvervsliv og lønmodtagere. Der er hurtigt kommet en aftale i stand om dyreparkerne, men alle andre må vente i uvished. Dyreparkerne får penge, for gør de ikke det, bliver dyrene misrøgtet og dør måske, fordi der ikke er penge til mandskab, ja, måske foder i den sidste ende. Men kulturlivet i Danmark har ikke fortjent at blive misrøgtet. Hvad der er sket bag dørene, får vi ikke meget at vide om. Men det ser ud, som om landets kulturinstitutioner må vente på et svar, fordi det ikke er livsnødvendigt med en løsning lige nu. De dør jo ikke af sult. Det kan se ud, som om kulturministeren er sendt til forhandlingerne med en melding om, at hun skal lade dem trække ud, til der er lidt bedre overblik over, hvor meget der skal bruges andre steder. Hold dem ud i strakt arm, så finder vi en løsning senere, er muligvis meldingen fra dem, der bestemmer mere i regeringen end Mogensen. Kulturlivet har brug for hjælp. Regeringen har taget ansvaret med at lukke alt ned. Så må den også tage konsekvensen og afbøde skaderne med beløb, der svarer til det, kulturinstitutionerne mister. De er indtægtskilder for samfundet i det daglige med entreindtægter og skatter til samfundet. For slet ikke at tale om de oplevelser, de beriger landets borgere med. Men det er noget helt andet. Lige nu handler det om at få en ordentlig og forsvarlig løsning, så kulturinstitutionerne kan fortsætte på det niveau, de blev hevet ned fra. Finansminister Nicolai Wammen kan måske komme Joy Mogensen til undsætning med sin store pengekasse, og hvis han er i tvivl om beløbenes størrelse, kan han begynde med at se på den by, han kender allerbedst: Aarhus, hvor han har været borgmester. Hvis lukningen fortsætter maj med, vil kulturlivet i Aarhus mangle 50 millioner kroner. Den Gamle Bys eksistens er truet, siger direktør Thomas Bloch Ravn, og det gælder flere. Der er nok at rette op på. For af med dem vil vi ikke. Og vi vil bevare kunsten på et ordentligt niveau.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce