Annonce
Hedensted

Succes på et halvt år: Nu spiller flere hundrede e-sport i Hedensted Kommune

Det første e-sport kommunemesterskab i Hedensted Kommune blev afviklet i weekenden. Foto: Michael Svenningsen
Der er enorm efterspørgsel efter at gå til e-sport. I Hedensted Kommune har de fire nyetablerede klubber på et halvt år fået næsten 200 spillere til sammen. Men de kunne være mange flere, hvis der var penge og trænere til det, lyder det fra klubberne.

Hedensted: Fem nye computere er klar til at blive stillet op i Hedensted E-sports lokaler i kælderen under Hedensted-centret.

Det er tiltrængt. For de 10 computere, som foreningen i forvejen råder over er langt fra nok til at modsvare den efterspørgsel på at gå til e-sport, der er i øjeblikket.

- Vi har otte hold om ugen med 10 spillere på hver. Med de fem nye computere kan vi få 40 nye medlemmer. Dem har vi stort set på venteliste nu, konstaterer Kim Bundgaard Jensen fra Hedensted E-sport, der drømmer om på sigt at råde over 20 måske 30 computere.

Selvom e-sport først for alvor er blevet oprettet som et foreningstilbud i Hedensted Kommune i løbet af det seneste halve år, vokser sporten eksplosivt.

Ny gejst

I Hedensted er der netop oprettet et rent pigehold med 10 spillere, og klubben har også succes med et oldboys-hold, hvor primært fædrene kan få et bedre indblik i, hvad det er for noget børnene spiller. Også i Sole IF er der et oldboys hold.

Tilsammen kan de fire foreninger i kommunen, der tilbyder e-sport (Hedensted Firma- og familieidræt, Ølsted Ungdoms- og Gymnastikforening, Sole IF og Sportssammenslutningen Skjold) mønstre lige under 200 spillere. Mens Hedensted tegner sig for de 80, har Sole IF omkring 60 og SS Skjold knap 20.

I Ølsted er der omkring 30 spillere.

- Vi kunne nok godt være flere, men det er det, vi har plads til lige nu. Både i forhold til computere og trænere. Det har givet nye medlemmer og ny gejst til foreningen, at vi har startet det op, og holdet har også trukket folk til fra andre byer. Hvis vi kan få udstyr og frivillige nok, tror jeg, at e-sport kan blive lige så stort i foreningen som gymnastik og fodbold, lyder det fra Ølsted UGF's formand Mads Bjørnholdt Jensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce