Annonce
Danmark

Studiestart nærmer sig, og det samme gør den første indboforsikring: 3000 kroner fra den billigste til den dyreste

Sommermånederne er flyttetid for tusindvis af unge, der snart skal begynde at studere. Mange af dem flytter snart hjemmefra for første gang, og det betyder nye voksenopgaver - såsom at tegne en indboforsikring for første gang. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
En spritny undersøgelse viser, at der er op mod 3000 kroner at spare hvert eneste år på bare at vælge den rette indboforsikring. Det kræver ikke meget tid at undersøge - men for særligt unge studerende kan pengene gøre en stor forskel.

Forsikring: Det er sommer, og snart får tusindvis af håbefulde unge svar på, om de er blevet optaget på deres drømmestudier. Det betyder også, at mange af dem snart skal flytte hjemmefra og gøre rigtig mange ting for første gang.

De skal for alvor til at stå på egne ben og alene have ansvaret for at købe ind, gøre rent, lave mad, vaske tøj - og betale regninger. Huslejen er selvsagt uundgåelig, men de fleste får formentlig også løftede pegefingre hjemmefra om vigtigheden af at tegne forsikringer.

Der kan dog være enorme forskelle på forsikringer - både på prisen og på, hvad de rent faktisk dækker. Derfor har Samlino netop lavet en undersøgelse, der viser prisforskelle på indboforsikringer hos 15 danske forsikringsselskaber, og de forskelle er i høj grad til at få øje på. Faktisk er der over 3000 kroner årligt i forskel - næsten en firdobling af prisen - fra den billigste til den dyreste.

Annonce

At der er stor forskel på priserne alt efter forsikringsselskab, er dog næppe nogen nyhed, fortæller Vagn Jelsøe, der er chefkonsulent for bæredygtigt forbrug i Forbrugerrådet Tænk.

- Jeg prøvede selv for nogle år siden at indhente tilbud fra en masse selskaber til alle mine forsikringer. Jeg har selv den billigste forsikring, jeg kan få, og hvis jeg skiftede til den dyreste, ville det sammenlagt koste mig 8000 kroner mere om året. Det er nogle forskelle, folk slet ikke gør sig klart, siger han.

Han forklarer, at årsagen til, at der kan være så store prisforskelle, er, at der er dårlig konkurrence. Ikke nødvendigvis fordi der eksisterer for få forsikringsselskaber, men ganske enkelt fordi folk tror, at det er svært at sætte sig ind i og besværligt at skifte - og derfor bruger mange slet ikke tid på det.

Det allervigtigste

Ifølge Vagn Jelsøe er der to ting, man skal holde sig for øje, når man vælger sin indboforsikring. Han mener, at man bør gå efter den billigste indboforsikring - hvis blot man sørger for at tjekke, om selskabet har et godt ry. Der findes nemlig "skodvirksomheder", som han kalder det, der gør rigtig meget for at slippe for at betale deres kunder, hvis uheldet er ude.


Jeg har selv den billigste forsikring, jeg kan få, og hvis jeg skiftede til den dyreste, ville det sammenlagt koste mig 8000 kroner mere om året. Det er nogle forskelle, folk slet ikke gør sig klart.

Vagn Jelsøe, chefkonsulent hos Forbrugerrådet Tænk


Derudover er det eneste, man egentlig skal være opmærksom på, summen. Har du værdier i dit hjem for 300.000 kroner, skal din indboforsikring dække det, men det gør ingen forskel for dig, om den dækker for mere end det.

- Det nytter ikke noget at være underforsikret. Hvis ulykken virkelig er ude, og selskabet finder ud af, at der er værdier for mere, end du er forsikret for, så får du alligevel kun for det, du er dækket for. Hvis du eksempelvis har rigtig meget elektronik - om det er computere eller musikudstyr - så kan det være en god idé at have en udvidet elektronikforsikring. Det er i hvert fald temmelig meget billigere end at købe forsikring til en enkelt ny computer nede i butikken, siger Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet Tænk.

Til gengæld mener han ikke, at der er nogen grund til at betale ekstra for en lav selvrisiko.

Annonce

Find den rigtige

Ifølge Samlino er det på forsikringsselskabernes egne hjemmesider, at mange unge mennesker tegner deres forsikringer. Spørger man hos Forbrugerrådet Tænk, er det dog heller ikke nogen dum måde at gå til sagen på - særligt ikke som ung.

- Hvis du skal ringe til selskaberne og få tilbud den vej, skal det være fordi du er en attraktiv kunde med særlige behov, siger chefkonsulenten og peger på, at det eksempelvis kan være gældende, hvis du skal forsikre ejendele af særlig høj værdi eller hvis du skal tegne mange forsikringer.

Dog er det vigtigt ikke at lade sig lokke af samlerabatter. Ofte er det nemlig endnu billigere at hente tilbud på forsikringerne enkeltvis hos forskellige selskaber.

For at sikre dig, at du får de bedste tilbud fra flest mulige selskaber, kan du med fordel sammenligne priser med mere på sammenligningstjenester som Samlino og Forsikringsguiden.

Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Horsens

Sidst manglede han én stemme - denne gang lykkedes det: Piratheep er første tamiler i Horsens Byråd

Brædstrup

Udvalg godkender plan for rent drikkevand: Konklusionen er, at grundvandet er godt beskyttet

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Seneste plus

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Annonce