Annonce
Livsstil

Studerende? Flyt og spar tusinder på huslejen i Horsens

BoligPortal har regnet på, hvor meget en studerende kan spare på huslejen, hvos de vælger at flytte i en 40 kvm stor bolig i byer omkirng Aarhus i stedet for i selve smilets by.

Horsens: Unge, der skal studere i Aarhus, kan slippe flere tusind kroner billigere i husleje, hvis de flytter uden for smilets by, f.eks. til Horsens, Skanderborg eller Odder.

BoligPortal har sat tal på, hvor meget mindre man skal betale i husleje i en række byer i Østjylland, og for en studerende på SU er det ikke håndører, der er i spil.

Udgangspunktet er en lejlighed på 40 kvm.

I BoligPortals eksempel vil prisen i Aarhus være 5720 kr. om måneden, men vælger man f.eks. at bosætte sig i Horsens, kan man slippe 2360 kr. billigere.

I Skanderborg og Odder vil huslejen være 2080 kr. mindre, og drager den studerende endnu længere mod syd, kan han eller hun i Vejle spare lidt mindre end i Horsens, nærmere bestemt 2160 kr., fremgår det af BoligPortals opgørelse.

Firmaets direktør Anders Hyldborg konstaterer i en pressemeddelelse, at der dermed er god grund til at tænke sin boligsituation igennem en ekstra gang, inden man kaster ud i boligræset i Aarhus.

- De fleste vil gerne bo i hjertet af Aarhus og tæt på studierne, men det er dyrt. Derfor anbefaler vi, at man søger bolig inden for et bredere geografisk område. Både efterspørgslen og priserne vil være lavere, og muligheden for at finde en bolig inden studiestart vil også være større, siger Anders Hyldborg.

Ved at bosætte sig uden for Aarhus kommer transporten til at koste mere både i tid og penge. Studerende kan dog ofte benytte ungdomskort til små 700 kr. om måneden og dermed slippe billigere end mange andre andre pendlere.

I oversigten, som du kan se over artiklen, kan du ud over huslejebesparelsen bl.a. se, hvor lang anslået rejsetid der er fra de enkelte byer til Aarhus H.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce