Annonce
Hedensted

Student og nordisk mester i e-sport: Nu vil Daniel spille Fifa på fuld tid

For en måned siden præsterede Daniel Klink Nørremark Kristensen endnu en titel og vandt her Nordic Masters for de nordiske sølv- og guldvindere i eSuperliga for klubhold. Arkivfoto
Med den seneste sejr i hus, en Nordic Masters i eSuperliga, og studenterhuen på hovedet tager Daniel "Dingo" Klink Nørremark Kristensen nu næste skridt og flytter til København for at hellige sig Fifa e-sport fuldt ud.

Tørring: Det har været tre yderst travle år for den netop udklækkede student fra Tørring Gymnasium samt professionelle e-sportspiller Daniel Klink Nørremark Kristensen, efterhånden bedre kendt under spillernavnet "Dingo".

For når man gerne vil hellige sig Fifa e-sport på fuld tid, men må flekse mellem spil i København og skolebænken hjemme i Tørring og desuden er blevet stillet gode vilkår og et fuldtidsjob i Fifa-regi i vente, kan det virke ekstra befriende at slippe af med bunkevis af lektier og et stort pensum.

- Da jeg for år tilbage begyndte at spille Fifa, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg på et tidspunkt kunne komme til at leve af det. Men det er netop, hvad der kommer til at ske nu, siger Daniel Klink Nørremark Kristensen.

Annonce

Da jeg for år tilbage begyndte at spille Fifa, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg på et tidspunkt kunne komme til at leve af det. Men det er netop, hvad der kommer til at ske nu.

Daniel Klink Nørremark Kristensen

Mestre igen

Nationalt går det derudaf for "Dingo". For en måned siden tog han det endnu længere og præsterede her endnu en titel sammen med sin spillermakker Fredberg. Her vandt de Nordic Masters for de nordiske sølv- og guldvindere i eSuperliga for klubhold.

Det seneste år er Daniel Klink Nørremark Kristensen og Fredberg desuden løbet med titler som første vindere af eSuperliga, første vindere med det danske landshold i Nordisk mesterskab i Helsinki, og så har de opnået en andenplads i eSuperliga 2.

Den unge herre har siden august sidste år spillet for Brøndby eSport. Nu får han stillet et træningsrum på Brøndby stadion til rådighed, og samtidig kommer han på klubbens lønningsliste.

Muligheden for fuldt ud at hellige sig e-sporten har betydet, at Daniel Klink Nørremark Kristensen og kæreste har besluttet at rykke til København - tættere på sagens kerne, fortæller han.

- Det skal være en treværelseslejlighed, så jeg kan få mit eget spillerum, når jeg får lyst til at game hjemmefra. Det kræver meget træning at kvalificere sig til kampene, og med den nye Fifa 19-version i vente til september skal der nu skrues en hel del op for træningen, siger Daniel Klink Nørremark Kristensen.

Satser internationalt

Nationalt kan det efterhånden ikke blive meget bedre for Daniel Klink Nørremark Kristensen.

Men internationalt er det en helt anden sag, og det er her, der nu skal sættes ind, siger han.

Også den økonomiske gulerod ved at være professionel e-sportspiller er værd at notere sig, forklarer han.

Det seneste år har den unge spiller høstet i omegnen af 100.000 kroner i præmiepenge - og rammer han udlandet med gode resultater, kan det beløb vokse betydeligt.

Udover træning og kampe og som en ekstra indtægt er Daniel Klink Nørremark Kristensen blevet hyret af sin arbejdsgiver Brøndby IF til at undervise elever i klubregi inden for Fifa-spillet.

Som supplement til e-sporten har han desuden fået lovning på at kunne træne og spille sammen med Brøndbys serie 2-fodboldhold et par gange om ugen. Og dermed skulle den fysiske træning også være i hus, en vigtig del for Daniel Klink Nørremark Kristensen, der stadig også sværger til den fysiske grønsvær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce