Annonce
Odder

Strikkeprinsen er flyttet til Boulstrup

Vithard Villumsen kalder sig selv for "Prince of knitting". Han har været dommer i Den Store Strikkedyst og er for nylig flyttet sammen med sin kæreste i Boulstrup. Foto: Yilmaz Polat
Den ene af dommerne i Den Store Strikkedyst, Vithard Villumsen, er ny borger i Odder Kommune, hvor han fremover holder strikkekurser.
Annonce

Boulstrup: Hvis du fulgte med i Den Store Strikkedyst, som for et par år siden blev sendt på TV 2, så kender du formentlig Vithard Villumsen. Grundet sin store ekspertise i strik fungerede han som dommer i programmet, og nu kan du med lidt held støde ind i ham på gaden.

40-årige Vithard Villumsen er nemlig flyttet til Boulstrup sammen med sin kæreste. Her står han i efteråret for flere strikkekurser, hvor man blandt andet kan lære at forvandle en bunke garn til en færdigstrikket trøje.

- Området er godt at være i. Det er, som om her flyder nogle kreative årer. Der er noget kunstnerisk dybde, som man ikke ser alle steder, siger Vithard Villumsen om sin nye bopæl i Odder Kommune.

Kort om strikkeprinsen

40 år.

Født i det nordvestlige Sjælland.

Bosat i Boulstrup.

Tidligere dommer i tre sæsoner af Den Store Strikkedyst, som blev produceret af TV Syd.

Foredragsholder og kursusarrangør i blandt andet Japan, USA, Skotland, Canada, Holland og Danmark.

Forfatter til bogen "Texperimenture", som indeholder syv modeller og en ministrikkeskole.

Annonce

På linje med tegning og maleri

'The prince of knitting', som han første gang blev omtalt på en festival i Japan og senere har adopteret, er opvokset med en mor og nogle bedstemødre, som kunne det meste med et stykke snor. I håndarbejdsfaget i skolen opdagede han, at han ligesom resten af familien havde fingrene skruet ordentligt på. Alligevel strikkede han kun sjældent i teenageårene.

Senere blev han for alvor bidt af strikkens mange muligheder - og så var det også bare billigere at strikke sit eget halstørklæde end at købe det i en butik.

- Man kan alt med strik. Eller næsten alt i hvert fald. Det er jo en udtryksform, ligesom hvis man tegner eller maler, mener strikkeprinsen.

Netop udtrykket betyder meget for ham. Han sørger altid for at give sine produktioner et personligt præg.

- Meget strik er kopiering. Man ser en trøje, og så vil man gerne have en magen til. Jeg vil gerne have, at der sker en udvikling, så det får personlighed og bliver en fortælling, siger han og understreger, at der ikke er nogen måde, der er rigtig eller forkert.

Selv kan Vithard Villumsen dog bedst lide at gå sine egne veje og afsøge nye kombinationer og mønstre. Han er meget eksperimenterende, når først han får garnet i hånden.

- Jeg prøver at gøre op med det traditionelle. Hvad sker der, hvis jeg strikker på den anden led? Eller gør noget andet? spørger han retorisk.

Annonce

Kradsende sokker og gamle damer

Langt de fleste af deltagerne i Den Store Strikkedyst, som kørte i tre sæsoner, var kvinder. De fleste af Vithard Villumsens kursister er også kvinder. Men der er også mænd iblandt.

- Strik bliver ofte omtalt som kradsende sokker lavet af gamle damer. Mænd har altid strikket, men med tiden er det blevet en kvindesyssel.

Men faktisk bliver det ifølge Vithard igen gradvist mere moderne med strikkende mænd. Det er han glad for.

Ikke fordi han er utilfreds med kønsfordelingen, men fordi alle skal have lov at strikke, hvis det er det, de vil - uden at blive set skævt til.

- Det har nok været et tabu for mænd. Jeg synes, det er vigtigt, at man kan gøre, hvad man har lyst til, siger Vithard Villumsen, som selv udelukkende har oplevet positive tilkendegivelser på sin store passion.

Efterårets strikkekurser foregår i strikkeprinsens stue i Boulstrup den første lørdag i hver måned. Det er ikke begynderkurser, men de deltagende får tæt vejledning og bliver holdt i hånden fra start til mål.

En af Vithards første oplevelser med strik var, da han strikkede en sweater til kusinens barbiedukke. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce