Annonce
Odder

Strid udvikler sig: Kommune melder kendt gods til politiet

Striden mellem Aakær Gods og Odder Kommune fortsætter. Foto: Morten Pape

Striden mellem gods og kommune har udviklet sig. Godset har sendt to stævninger mod kommunen, mens der er sendt en politianmeldelse den anden vej.

Aakær: I løbet af sommeren har Odder Kommune meldt godset Aakær til politiet, mens godset har stævnet kommunen. Med stævningen følger et krav om, at kommunen anerkender, at den ikke har ret til at føre tilsyn med naturen på godsets ejendom. Det oplyser Ørting-Falling Lokalpost.

- Det sker yderst sjældent, at vi melder nogen til politiet. Så vidt jeg husker er det første gang i min tid som kommunaldirektør. Man skal ikke gå og politianmelde folk, siger kommunaldirektør Henning Haahr, der har været kommunaldirektør i Odder siden marts 2015.

Politianmeldelsen går på, at godset har slået græs på en bræmme ved en eng. Ifølge kommunen er det sket på et tidspunkt, hvor det ikke er lovligt, og det har godset tidligere fået at vide.

- Vi melder kun sagen til politiet, fordi det er sket gentagne gange, siger kommunaldirektøren.

Striden mellem godsejer Johan Koed-Jørgensen og kommunen begyndte, da godset i april stævnede Odder Kommune for ca. 39 mio. kr.

Ifølge Aakær Gods har kommunen ikke vedligeholdt å og dræn, og derfor har jorden mistet værdi.

Annonce

Tre sager

I øjeblikket verserer der tre sager mellem Aakær Gods og Odder Kommune. Godset vil have 39 mio. kr. i tabt ejendomsværdi og driftsindtægter, fordi kommunen ikke har renset åen på godsets jorder godt nok.

Godset vil have kommunen til at anerkende, at den ikke er berettiget til at føre tilsyn på ejendommen.

Politiet melder godset for at have slået græs på en bræmme på en eng, hvor hvor godset tidligere har fået besked på, var ulovligt.

Ville se planter og insekter

Kommunen afviste i et svarskrift i slutningen af maj kravet, og så kører den sag videre ved retten.

22. juni sendte kommunen besked til godset om naturtilsynet.

- Efter naturbeskyttelsesloven går vi ud og kigger på de beskyttede arealer og undersøger, hvad der er af arter, planter og insekter. Det gør man med en turnus på omkring fem år, siger Henning Haahr.

Godset var utilfreds med at få et elektronisk brev sent en fredag eftermiddag med kort varsel. Siden blev parterne enige om en dato for naturtilsynet.

Ifølge Ørting-Falling Lokalpost hævder godset i stævning nummer to, at kommunen vil hævne sig på grund af den første stævning og derfor har foretaget naturtilsyn og meldt godset til politiet.

I mellemtiden har Aakær Gods skiftet advokat.

- Vi har givet svarskrift til begge sager. De har bedt retten om udsættelse på deres svarskrifter, så nu afventer vi, oplyser Henning Haahr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FERIE I DANMARK

En anderledes sommer: Ferie i Danmark - få inspiration her

Annonce