Annonce
Læserbrev

Strid om pølsevogn: Hvor er hensynet til den lille mand?

Læserbrev: Min og vores allesammens dejlige by Horsens udvikler sig i disse år med en fart, som de færreste nok havde spået for år tilbage. Udvikling er rigtig fint på mange måder og ofte også nødvendigt for at følge med i den hastighed, som samfundet i dag kører med. Ikke en hastighed jeg nødvendigvis altid er enig i, men umiddelbart er det svært at gøre noget ved for den enkelte.

Jeg billiger, når ting går fremad, og særligt hvis det samtidigt kommer den almene borger til gode. Jeg hylder de initiativer og idéer som skabes lokalt, og jeg tager hatten af for de mennesker, som gerne vil tage del i at gøre noget for andre. F.eks. at være selvstændig erhvervsdrivende.

Og netop de selvstændige i vores by, som dagligt kæmper en kamp for at holde den lokale handel i live, skal være kreative og dygtige i deres stræben for kunderne, som ellers nemt kan søge udenfor Horsens for at gøre deres indkøb i nabobyerne. Særligt forretningsholderne på Søndergade og sidegaderne har min sympati, da den allerede meget omtalte gågadefornyelse, sandsynligvis har sænket deres indtægt, mens renoveringen har pågået og stadig gør.

Man er nu kommet til Torvet, som er et område, som mange har særligt kært, idet det rummer mange gode minder fra en svunden tid med en blomstrende handel og et leben uden lige. I dag er der ganske lidt torvehandel tilbage, i forhold til dengang jeg var dreng.

På Torvet ligger også en fantastisk pølsevogn, drevet af en meget venlig, respekteret og hårdtarbejdende mand ved navn Tung. Jeg tænker, læserne og øvrige interessenter allerede er bekendt med, at denne pølsevogn nu må lade livet, da "den (åbenbart) ikke passer ind" i det nye look, som Torvet skal have.

Jeg er nødt til at spørge de herrer og damer, der har besluttet dette, om galskaben da ingen ende vil tage? Hvorfor skal alting laves om? Kan intet da få lov at være, som det er? I er valgt af borgerne i denne by, og en stor del af borgerne i denne by har ytret flere steder, at det er en gal og fejlslagen beslutning, som er taget. Jamen så lyt da!

Tung har drevet sin pølsevogn siden 2004 og har gjort dette til kundernes store tilfredshed gennem alle årene. Som han selv har udtalt, "så kommer hans pølser ikke til at smage bedre af, at de bliver serveret i en arkitekttegnet madbod."

Nu kan den stakkels mand så få lov til at byde på hans egen arbejdsplads, i et udbud som jeg synes er ganske unødvendigt. Det er ganske sørgeligt at være vidne til. Helt forståeligt har han takket nej til at byde, da det vil blive alt for dyrt og bøvlet for ham.

Hvor er hensynet til den lille mand?

Man vil gerne hæve overliggeren i Horsens, men måske man lige skulle skrue lidt ned for ambitionerne om, at alting skal se så forfærdelig nyt og flot ud!

Annonce
Anders Vaagan.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Horsensiansk fagforeningsformand om finanslov og OK20: Fint nok, men det er altså alt for små skridt

Læserbrev: Der var store forventninger til regeringen. Efter næsten to årtier med Fogh, Løkke, Thorning/Corydon og så igen Løkke er vi rigtig mange, der har fået rigtig meget for meget af den samme nyliberale politik. Og der er lyspunkter i finansloven for 2020. Farvel til opholdskrav for dagpenge. Millioner til kamp mod social dumping. Positivliste for virksomheder, der tager lærlinge. Mere menneskelig flygtningeholdning. En ambitiøs klimaplan. Opnormering i daginstitutioner og på skoler. Penge til psykiatrien. Stop for effektiviseringsbidrag. Afskaffelse af uddannelsesloft. Fint nok, men det er altså alt for små skridt. Det er som om, regeringen har fortrængt, at der er et kæmpe efterslæb, når det gælder om at vedligeholde og udbygge den danske velfærd. Mon ikke snart finansministeriets regneark som lovet bliver revideret, så velfærdsinvesteringer optræder som positive investeringer frem for udgift? Den nye finanslov afspejler ikke, at der er penge nok til fuld genopretning af velfærden efter års systematisk underfinansiering. Siden 2001 er skatter og afgifter sat ned. Provenuet i dag er mellem 45 og 50 mia. kr. lavere om året. Dertil kan lægges de mange milliarder, Skat har til gode, men ikke kan få indkrævet - for slet ikke at tale om de milliarder, der er fosset ud af statskassen til nationale og internationale svindlere. Nævnes skal også, at de 50 rigeste familier i Danmark tilsammen har en formue på 650 mia. kr. - langt over halvdelen af statsbudgettet for et år. Ejerne af Lego, Coloplast, Bestseller, Jysk, Danfoss, Ecco m.fl. har næsten firdoblet deres formuer siden 2009. Jo, der er skam penge i Danmark! Hvad afholder regeringen og dens støttepartier fra for alvor at indfri valgløfterne til både børn, unge og ældre samt Arne og de andre nedslidte på arbejdsmarkedet? Og til klimaet? Ambitiøse målsætninger er ikke tilstrækkeligt. Det kræver en pænt stor investering og politisk vilje at føre dem ud i livet. Som finansloven altså indeholder små, gode skridt, må vi se, om næste års nye overenskomster til omkring 600.000 privatansatte også gør det. Pengene er der. Sammenhold og vilje i fagbevægelsen er der. Og der er dokumentation for ekstrem grådighed og frækhed hos arbejdsgivere, ofte suppleret med uværdig og umenneskelig optræden! ("Kinesiske kokke lever som slaver". "Rumænske håndværkere med falske lønsedler" osv.) Skal overenskomstfornyelsen levere løsninger mod social dumping og for bedre løn- og arbejdsvilkår, så er kravene: Væsentlig højere mindsteløn og et kædeansvar, som kan sikre, at ansvaret for ordentlige løn- og arbejdsforhold placeres i Danmark, uanset hvor "italiensk" underentreprenøren måtte være!

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce