Annonce
Læserbrev

Strid om pølsevogn: Hvor er hensynet til den lille mand?

Annonce

Læserbrev: Min og vores allesammens dejlige by Horsens udvikler sig i disse år med en fart, som de færreste nok havde spået for år tilbage. Udvikling er rigtig fint på mange måder og ofte også nødvendigt for at følge med i den hastighed, som samfundet i dag kører med. Ikke en hastighed jeg nødvendigvis altid er enig i, men umiddelbart er det svært at gøre noget ved for den enkelte.

Jeg billiger, når ting går fremad, og særligt hvis det samtidigt kommer den almene borger til gode. Jeg hylder de initiativer og idéer som skabes lokalt, og jeg tager hatten af for de mennesker, som gerne vil tage del i at gøre noget for andre. F.eks. at være selvstændig erhvervsdrivende.

Og netop de selvstændige i vores by, som dagligt kæmper en kamp for at holde den lokale handel i live, skal være kreative og dygtige i deres stræben for kunderne, som ellers nemt kan søge udenfor Horsens for at gøre deres indkøb i nabobyerne. Særligt forretningsholderne på Søndergade og sidegaderne har min sympati, da den allerede meget omtalte gågadefornyelse, sandsynligvis har sænket deres indtægt, mens renoveringen har pågået og stadig gør.

Man er nu kommet til Torvet, som er et område, som mange har særligt kært, idet det rummer mange gode minder fra en svunden tid med en blomstrende handel og et leben uden lige. I dag er der ganske lidt torvehandel tilbage, i forhold til dengang jeg var dreng.

På Torvet ligger også en fantastisk pølsevogn, drevet af en meget venlig, respekteret og hårdtarbejdende mand ved navn Tung. Jeg tænker, læserne og øvrige interessenter allerede er bekendt med, at denne pølsevogn nu må lade livet, da "den (åbenbart) ikke passer ind" i det nye look, som Torvet skal have.

Jeg er nødt til at spørge de herrer og damer, der har besluttet dette, om galskaben da ingen ende vil tage? Hvorfor skal alting laves om? Kan intet da få lov at være, som det er? I er valgt af borgerne i denne by, og en stor del af borgerne i denne by har ytret flere steder, at det er en gal og fejlslagen beslutning, som er taget. Jamen så lyt da!

Tung har drevet sin pølsevogn siden 2004 og har gjort dette til kundernes store tilfredshed gennem alle årene. Som han selv har udtalt, "så kommer hans pølser ikke til at smage bedre af, at de bliver serveret i en arkitekttegnet madbod."

Nu kan den stakkels mand så få lov til at byde på hans egen arbejdsplads, i et udbud som jeg synes er ganske unødvendigt. Det er ganske sørgeligt at være vidne til. Helt forståeligt har han takket nej til at byde, da det vil blive alt for dyrt og bøvlet for ham.

Hvor er hensynet til den lille mand?

Man vil gerne hæve overliggeren i Horsens, men måske man lige skulle skrue lidt ned for ambitionerne om, at alting skal se så forfærdelig nyt og flot ud!

Anders Vaagan.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce