Annonce
Odder

Strid om havnecafé: Kommune og caféarvinger er uenige om lejeaftales gyldighed

I mange år har caféen på havnen været et samlingssted om sommeren. Men det er ikke sikkert, der bliver café i år. Arkivfoto
Caféen på havnen åbner muligvis ikke til sommer, og firmaet bag havnekiosken er gået konkurs. Det får byens lokalråd til at frygte for livet på havnen. Kommunen er uenig med caféarvinger om lejeaftales gyldighed.
Annonce

Hou: En strid mellem kommunen og havnecaféens arvinger truer med at gøre livet på havnen mere dødt til sommer. Samtidig er selskabet bag Havnekiosken gået konkurs.

Det har fået byens lokalråd til at skrive et brev til Odder Kommune.

- Vi er sammen med Hou-borgere bekymret over muligheden for, at hverken café eller kiosk på havnen åbner i sommeren 2020 og 2021. Vi mener, det vil være katastrofalt for turismen, lystbådehavnen og sammenhængskraften og ikke mindst afsætning af de kommende boliger, hvis ikke der kommer liv på havnen de næste to år udover parkerede biler og byggerier, skriver Hou Fællesforum.

I mange år har Caféen Hou Havn været med til at skabe liv på havnen som spise- og musiksted. Ejeren Folke Sørensen døde sidste år, men havde i nogle år forpagtet stedet ud.

Hans arvinger satte sidste år caféen til salg. Caféen ligger på jord, som Odder Kommune ejer, og sidste år solgte kommunen grunden til firmaet Domis, som vil lave en helt ny bydel på havnen.

Efter mange års hård og stædig kamp for caféens overlevelse er vi nu desværre nået dertil, hvor vi med stor ærgrelse må erkende, at caféen med al sandsynlighed ikke slår dørene op til sin 31. sæson i 2020.

Caféen Hou Havn i Facebookopslag

Annonce

Vil annullere lejekontrakt

Ifølge arvingerne vil Odder Kommune ikke anerkende, at de har overtaget lejekontrakten på den grund, som caféen ligger på. En lejekontrakt, der ellers løber til 2033.

- Folkes død har ifølge kommunen og de nye investorer medført, at lejekontrakten på grunden under caféen bliver annulleret, og caféen holder op med at eksistere. Det er vi, Folkes børn, naturligvis meget uenige i, skriver de på havnecaféens hjemmeside.

Da caféen blev sat til salg sidste efterår, meldte der sig flere interesserede købere og andre, der gerne ville forpagte stedet. Men nu er forretningen ikke længere til salg.

Caféen skriver på Facebook, at arvingerne lige nu forhandler med kommunen. Men de regner ikke med, at caféen åbner denne sommer.

Arvingerne har ikke flere kommentarer, end man kan læse sig til på Facebook, oplyser Adam Blauenfeldt Sørensen til avisen.

Hverken borgmester Uffe Jensen (V) eller kommunaldirektør Henning Haahr vil kommentere direkte på forhandlingerne.

- Vi havde sat området til salg med de kontrakter, der er. Men vi er nødt til at følge juraen i det her. Vi kan jo ikke fortsætte lejekontrakter, med mindre der er hjemmel til at gøre det. Vi mener ikke, der er afståelsesret, som det hedder, men vi forsøger at finde en løsning, siger Henning Haahr.

Annonce

Håber på liv

Borgmesteren håber dog, der kommer liv på havnen til sommer.

- Jeg håber på en snarlig løsning. Vi har stor interessere i, at der kommer liv på havnen i sommer, mens vi venter på byggeriet, og at havnemiljøet bevares. En havn skal summe af miljø, og det er væsentligt, at der noget liv omkring en café eller noget lignende, siger Uffe Jensen.

Selskabet T.B. Kiosk, som har drevet kiosk i Odder og på havnen i Hou, blev tidligere i år begæret konkurs. Meget tyder dog på, at havnekiosken alligevel åbner til sommer.

- Kiosken er under salg, bekræfter advokat Steen Jørgensen, Trolle Advokater, der er kurator i konkursboet.

Salget gælder kun den del af konkursboet, der omfatter havnekiosken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce