Annonce
Horsens

Stribevis af sigtelser for at gå på isen: Et kæmpe held at ingen er kommet til skade, siger politiet

Det er ikke sikkert at bevæge sig ud på isen på hverken Horsens Fjord eller kommunens søer. Men det budskab var der rigtig mange, der ikke havde forstået i weekenden, hvor politiet har haft særdeles travlt med at hive folk ind på land. Arkivfoto
I løbet af weekenden har politiet haft særdeles travlt med at kalde folk ind fra fjorden og kommunens søer. På et tidspunkt blev en redningshelikopter sendt på vingerne for at redde to personer ind. Den kunne dog afblæses igen.

Horsens: Trods mange dages frost, er det ikke sikkert at bevæge sig ud på isen på hverken Horsens Fjord eller kommunens søer. Men det budskab var der rigtig mange, der ikke havde forstået i weekenden, hvor politiet har haft særdeles travlt med at hive folk ind på land.

Flere end 10 personer er i løbet af weekenden blevet sigtet for at bevæge sig ud på fjorden og på søer i Horsens Kommune. Dertil kommer en hel masse personer, som har skyndt sig ind, da politiet kom - og siden er gået fra stedet.

- Vi har fået virkelig mange anmeldelser om folk på isen i løbet af weekenden. Vi har faktisk slet ikke det fulde overblik over sigtelserne endnu. Det har fyldt rigtig meget for patruljerne at forsøge at hive folk ind på land, fortæller politikommissær Lars Elmstrøm mandag morgen.

Annonce

Ingen er faldet i

Heldigvis, siger han, er ingen personer kommet til skade, selvom de har været langt ude på isen, som ifølge politi og kommune ikke er sikker at færdes på endnu.

- Vi er rigtig glade for, at ingen er gået igennem isen i løbet af weekenden, når så mange har været ude på isen. Det kan være livsfarligt med de meget lave temperaturer, og der skal ikke meget strøm i vandet til, før det bliver næsten umuligt at redde folk op igen, siger Lars Elmstrøm.

Søndag lige over middag havde to personer bevæget sig så langt ud på Horsens Fjord, at de ikke kunne kaldes ind igen, selvom politiets indsatsleder forsøgte sig med en megafon.

- Vi måtte have gang i en kikkert for overhovedet at finde ud af, om det var mennesker, der gik på isen. Så langt havde de bevæget sig ud, fortæller Lars Elmstrøm.

Først efter et godt stykke tid lagde de to personer mærke til, at de blev råbt an, og de kom på land ved egen hjælp. Her blev de præsenteret for en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det koster en bøde.

Annonce

Tilkaldte helikopter

Også lørdag blev to voksne mænd sigtet for at have bevæget sig flere hundrede meter ud på fjordens is. Her tilkaldte politiet en redningshelikopter for at få de to ind. Helikopteren blev dog afblæst i sidste øjeblik, da de to selv kom ind på land.

- Vi fik også i løbet af weekenden en henvendelse fra en isbryder, der gerne ville ud at sejle for at bryde isen i fjorden. Men de turde ikke sejle ud, fordi de kunne se, at der gik folk rigtig langt ude på isen. Det er altså virkelig ikke smart, siger Lars Elmstrøm.

Også på Ring Sø ved Brædstrup blev to mænd lørdag sigtet for at have bevæget sig ud på isen. De to havde hugget hul i isen for at isfiske og måtte kaldes ind med en megafon, oplyser politiet.

Horsens Kommune understreger, at der stadig ikke er nogen steder i kommunen, hvor isen er tyk nok til, at den er sikker at færdes på.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Torntoft & Mortensen skal have ny direktør - tidligere topdirektør i milliardforetagende tager over

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Sport

Simon Kjær og Signe Bruun er årets fodboldspillere

Horsens

Taknemmelig for god, lokal service midt i familiens kedelige coronaisolation bag hjemmets fire vægge

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

AC Horsens For abonnenter

Testkamp til topkarakter: Disse store præstationer faldt i øjnene, da AC Horsens nedlagde Randers

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Maiken har set flere af sine efterskolevenner sige farvel efter coronaen: - De bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Erhverv

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens For abonnenter

16 bolighandler er faldet på plads den seneste uge: Se listen her

Horsens

Syv biler i kæmpe harmonikasammenstød på E45: Barn og kvinde sendt på skadestuen

Annonce