Annonce
Horsens

Stress-test for lokalt vaccinationscenter udløste ingen stress

Vaccinationscentret i Horsens er klar til at vaccinere endnu flere, er status efter fredagens test. Foto: Morten Pape
Det var en god oplevelse for både borgere og personale, lyder det fra vaccinations-centret i Horsens efter fredagens stress-test med 100 covid-19-vaccinationer i timen.

Horsens: Fredag blev der vaccineret som aldrig før på vaccinationscentret i Horsens som led i en landsdækkende stresstest på centrene, der skal vise, om centrene kan klare et langt større pres.

Og meldingen fra det lokale center er klar.

- Hvis det var meningen at stresse os, så lykkedes det ikke. Der har ikke rigtig været nogen udfordringer, fortæller Kirsten Lysdahl, som sammen med en kollega står i spidsen for det lokale center.


Hvis det var meningen at stresse os, så lykkedes det ikke. Der har ikke rigtig været nogen udfordringer.

Kirsten Lysdahl


Hidtil har centret højest vaccineret 500 om dagen. Fredag var der tider til 1200 vaccinationer. Altså 100 stik i timen. I forvejen var der særlig opmærksomhed på ankomstlokalet og observationslokalet, hvor folk tilbringer mest tid, og der skal holdes to meters afstand. Dertil en særlig opmærksomhed på, om der nu også var parkeringspladser nok ved centret.

Alle dele kan vinges af med et klart: Bestået.

- Det var en god oplevelse for os og borgerne. Vi har nogle rigtig gode fysiske rammer, de kommer ikke til at udfordre os, siger Kirsten Lysdahl.

Annonce

Vi er så klar

Nu gælder det om at holde fast i den gode energi.

- På et tidspunkt skal vi op på at vaccinere 130-150 i timen, så jeg håber, at folk vil blive ved med at byde sig til for at vaccinere. Det er jo folk, der bruger deres fritid og otium på opgaven, siger Kirsten Lysdahl, som stadig har folk, der har meldt sig til opgaven, som ikke har været i arbejde endnu med at vaccinere.

- Men det betyder ikke, at vi ikke får brug for de folk, understreger Kirsten Lysdahl.

Så modet er højt.

- Læren fredag er, at vores lokaler er klar, nu skal vi bare have noget mere vaccine. Vi er klar. Ja, efter sådan en dag, er vi bare endnu mere tændte på opgaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce