Annonce
Erhverv

Strejke og sommervejr - Danish Crown sender svin sydpå

Arkivfoto: Claus Fisker, Scanpix

Antallet af grise i de danske svinestalde er så stort oven på tre arbejdsnedlæggelser på slagterier, at man nu ser sig nødsaget til at sende grisene til slagterier i Tyskland.

Egebjerg: Tre arbejdsnedlæggelser hen over foråret har kostet op mod 100.000 tabte slagtninger på Danish Crowns danske svineslagterier. Den seneste arbejdsnedlæggelse ramte slagteriet i Egebjerg i fredags. Derfor er antallet af udsatte grise nu så stort, at det svarer til tre dages slagtninger.

I denne uge er der yderligere to lukkedage på slagterierne, og derfor kan dyrevelfærden i staldene hos den enkelte landmand begynde at blive en udfordring, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Det er absolut sidste udvej for os at køre danske grise til Tyskland. Det sker udelukkende, fordi mange af vores landmænd er presset på plads i staldene. Samtidig ser vi ind i en uge med stigende temperaturer, så vi må gøre, hvad der er muligt for ikke at gå på kompromis med dyrevelfærden, siger Søren F. Eriksen, der er direktør for Danish Crown Pork.

Annonce

Ingen anden vej end sydpå

Normalt ville Danish Crown kunne indhente det tabte gennem overarbejde på de danske slagterier, men sommerferien betyder, at Danish Crowns kapacitet i Danmark hen over sommeren kun lige rækker til at slagte de grise, landmændene tilmelder til slagtning uge for uge.

Grisene, der skal slagtes i Tyskland, vil blive hentet i den sydligste del af Jylland, så transporttiden begrænses.

- Det er langt fra nogen optimal løsning, men vi står i en ekstrem situation, så vi har ikke andre muligheder, siger Søren F. Eriksen.

Det er foreløbig planen at sende omkring 10.000 grise til slagtning i Tyskland om ugen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce