Annoncørbetalt indhold

Streaming-TV i Danmark: En guide til danskernes foretrukne streamingtjenester

Vi kan ikke komme uden om, at streaming-TV er blevet danskernes hjertebarn. I stedet for at sidde klar foran fjernsynet på et bestemt tidspunkt, kan vi i stedet se vores favoritindhold, når vi har tid og lyst. TV-streaming er nemt og bekvemt for alle, og i takt med flere opgaver i hverdagen, er det en langt mere fleksibel TV-løsning for mange.

Streaming-TVs stigende popularitet har også resulteret i endnu flere muligheder, end hvad der var tilfældet for bare fem år siden. Herhjemme kan du streame indhold fra mere end 13 forskellige streamingtjenester. Derfor guider vi dig gennem det danske streamingmarked, så du nemmere kan udvælge dine favoritter.

De udenlandske kanoner

Lad os starte ved begyndelsen. For mindre end 10 år siden kom streaming-TV for alvor til Danmark. På det danske marked dukkede særligt to udenlandske tjenester op. Vi taler selvfølgelig om Netflix og HBO Nordic, der er to store kanoner på det globale streamingmarked. Begge tjenester kunne tilbyde forbrugeren et hav af film og serier til fri afbenyttelse.

I dag er disse to tjenester kun blevet større. Imidlertid er andre kommet med i kapløbet om at være den foretrukne tjeneste for film og serier. Heriblandt finder du Amazon Prime, der spiller med i toppen om at være den foretrukne streamingtjeneste verden over.

For dig er det en unik mulighed for at få adgang til timevis af underholdning på budget. Abonnementer til alle tre tjenester er yderst overkommelige, og du vil typisk slippe med omkring 100 kroner om måneden. Herefter har du fri adgang til alle film og serier.

De populære tjenester i Danmark

Kigger vi bare tre år tilbage, var det kun DR og TV 2, der kunne lege med, når det kom til streaming af TV. Sådan ser billedet ikke ud længere. I dag finder du over 10 forskellige danske streamingtjenester, hvor du både kan streame dine TV-kanaler og al indhold fra en specifik udbyder.

DRTV er gratis, idet al indhold er licensfinansieret. Derimod koster TV 2 Play et beløb hver måned, og her kan du vælge mellem forskellige pakkestørrelser. Viaplay har efterhånden også været på markedet i flere år, og her får du adgang til blandt andet TV3s mange realityprogrammer samt alverdens sport.

Derudover finder du nogle nyere tjenester som C More, Dplay og Min bio. Alle tre rummer unikt indhold, der passer til bestemte målgrupper. Min bio er en streamingtjeneste for børn, der kan være et godt supplement til DRTV’s Ramasjang.

Kom godt i gang med streaming-TV

Streaming foregår via streamingtjenesternes apps eller websider, og du får adgang gennem dit abonnement. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, eftersom du typisk får adgang lige efter, du har oprettet dig som bruger.

Du har mulighed for at streame fra både din computer, tablet, mobil og på dit fjernsyn. Har du ikke et fjernsyn, der understøtter de specifikke apps, der er brug for? Så kan du investere i et Apple TV eller en Chromecast. Disse to teknologier giver dig mulighed for at caste billedet til dit fjernsyn i høj kvalitet.

Denne artikel er sponsoreret af Morningtrain.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.