Annonce
Danmark

Stram Kurs udelukker journalister fra valgfest

Avisen Danmarks journalist Kasper Løvkvist forsøgte uden held at få Rasmus Paludan til at forholde sig til, at han i årevis chikanerede en ung mand fra Ribe. Arkivfoto: Lasse Waarsøe Witt.
Pressen vil ikke få adgang til Stram Kurs' valgfest på Christiansborg. Partiet føler sig for dårligt behandlet, lyder forklaringen.
Annonce

Valg: Når partiet Stram Kurs holder valgfest på onsdag på Christiansborg, får pressen ikke adgang til festlighederne. Det bekræfter Stram Kurs' spidskandidat i Sydjyllands Storkreds, Carsten Normann Munk og Stram Kurs' pressechef over for avisen Danmark.

Partiet holder ellers en fest på Christiansborg i lighed med de fleste andre partier, men helt usædvanligt vil pressen som udgangspunkt ikke have adgang til lokalet, hvor partiets kandidater opholder sig. Ifølge partiet skyldes det dårlige erfaringer med pressen i valgkampen.

- Der er en generel opfattelse af, at vi ikke er blevet særligt pænt behandlet af pressen, siger Carsten Normann Munk.

Hvad tænker du konkret på?

- Det er det hav af artikler, hvor der er blevet gravet op i Rasmus' privatliv, og artikler om, at jeg vil smide min egen kone ud. Det er jeg ærligt talt ikke imponeret over, siger han.

Han henviser blandt andet til Avisen Danmarks afsløringer af, hvordan Rasmus Paludan i flere år har chikaneret en tidligere medstuderende fra Ribe og JydskeVestkysten, der har fortalt, at Carsten Normann Munks egen filippinske kone ifølge partiets partiprogram ikke ville kunne blive i Danmark.

- Men det betyder ikke, at der ikke bliver pressekontakt. Det foregår bare uden for lokalet, siger Carsten Normann Munk, der fortæller, at kandidaterne jævnligt vil bevæge sig uden for læsesalen på Christiansborg, hvor festen bliver afholdt, for at tale med pressen.

Carsten Normann Munk (th.), spidskandidat for Stram Kurs i Sydjyllands Storkreds, tøver med at kalde beslutningen om at udelukke pressen fra valgfesten for endegyldig. Han åbner op for, at der måske kan blive adgang for et tv-hold.Foto: Martin Ravn
Annonce

Stadig dialog

Selvom Carsten Normann Munk ifølge eget udsagn "kun kan gisne om", hvorfor pressen ikke har adgang, fortæller han, at beslutningen om at udelukke pressen fra festen er truffet i fællesskab blandt partiets kandidater. Han åbner dog op for, at der alligevel kan komme tv-billeder fra valgfesten.

- Jeg tror, at der kommer et tv-hold ind og tager bileder af festen. Det er i hvert fald det, jeg har hørt. Om det sker eller ej, kan jeg ikke sige, siger Carsten Normann Munk, der dog tøver med at kalde beslutningen om at holde journalister uden for valgfesten for endegyldig.

- Der er stadig pågående dialog om, hvad vi helt præcist gør, siger han.

Partiets pressechef oplyser dog til avisen Danmark, at beslutningen om ikke at lade journalister få adgang er endegyldig, og at der ikke er planer om at lukke et tv-hold ind til festen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce