Annonce
Danmark

Stram Kurs demonstrerede midt i muslimsk barnebegravelse

Muslimsk begravelse var fredag ved at begynde, da Stram Kurs-demonstranter kom med tilråb hen over rustvogn.

Partiet Stram Kurs var fredag midt i en demonstration over for Det Islamiske Trossamfund i København, da en rustvogn med en lille barnekiste parkerede få meter væk.

Annonce

En muslimsk begravelse skulle lidt senere gå i gang. Det skriver lokalmediet minby.dk.

Demonstrationen havde titlen "Fejring af aflivningen af Omar El Hussein" og fandt sted på femårsdagen for terrorangrebet på den jødiske synagoge i Krystalgade og Krudttønden på Østerbro.

Formålet var at markere og fejre, at Omar El Hussein blev dræbt for fem år siden, og episoden blev filmet af en af demonstranterne. Videoen er siden lagt på YouTube af Stram Kurs.

Rustvognen drejede under demonstrationen ind på Dortheavej og parkerede foran Det Islamiske Trossamfund, hvor der skulle være fredagsbøn og begravelse af barnet.

Da rustvognens bagsmæk blev åbnet, overraskede synet af den lille, hvide kiste tilsyneladende personen fra Stram Kurs, der filmede.

- Der ligger en lille barnekiste derinde. Det er jo ikke så sjovt, sagde kameramanden blandt andet.

Politifolkene, som holdt øje med demonstrationen, bad Stram Kurs om i respekt at bakke lidt væk fra rustvognen, så der var bedre plads.

Det indvilgede de i. Men freden varede ikke længe.

- Nej til sharia, råbes der to gange hen over rustvognen til de fremmødte på den anden side af gaden. Bagefter begyndte et flere minutter langt skænderi med en af gæsterne fra Det Islamiske Trossamfund lige op ad den åbne rustvogn.

Imens tog forældrene til det afdøde barn imod kondolencer inde i bygningen.

Rasmus Paludan, der er leder af Stram Kurs, var ikke på stedet. Han havde fået at vide, at politiet ikke kunne garantere hans sikkerhed til demonstrationen. Det har ikke været muligt for mediet at få det bekræftet af politiet.

Partilederen tror dog ikke på, at et barn skulle begraves.

- Jeg tror ikke en tøddel på, at det var en begravelse. Man lader ikke en rustvogn stå åben uden at tilse den, siger han med henvisning til, at rustvognen i længere tid stod med bagsmækken åben, så kisten kunne ses.

Demonstranterne fra det islamkritiske parti var ifølge Rasmus Paludan af den opfattelse, at rustvognen og kisten var en del af et politisk setup.

Derfor ser han intet galt i, at der blev råbt: "Nej til sharia", mens de stod nær rustvognen.

I første omgang lod politiet demonstranterne stå, før det bad dem trække sig. Det gjorde de.

Nyheden har vakt opsigt blandt folketingspolitikere, der kritiserer Stram Kurs på sociale medier.

/ritzau/

Den citerede artikel ved Minby.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce