Annonce
Sport

Stortalent fra Odder satser på en fremtid som bjergrytter

- Jeg er overrasket over, at de andre ryttere har taget så godt imod mig. Jeg har fået masser af gode råd, som jeg allerede har taget til mig, siger Anthon Charmig. FOTO: Søren E. alwan
CYKLING - Hvis du nogensinde får chancen for at hente Anthon Charmig, skal du slå til. Han er et helt ekstraordinært talent med meget store muligheder.

Det var den besked, sportsdirektør Kim Andersen fra Odder hviskede Michael Skelde i øret for flere år siden.

Michael Skelde slog til, og nu er Anthon Charmig som nyoprykket juniorrytter yngste mand på cykelholdet Team Velo Concept fra Vejle.

- Det er et stort spring fra junior til et stærkt kontinentalhold, men Anthon Charmig er en fantastisk dreng at arbejde med. Han kan klare springet, siger Michael Skelde.

- Det er en stor chance, jeg har fået, og jeg vil gøre alt for at vise, at jeg kan klare det. Jeg er parat til at yde en kæmpeindsats som hjælperytter, men jeg vil også vise, at jeg selv kan skabe noget, siger Anthon Charmig.

- Vi har netop været på en selvbetalt træningslejr på Tenerife for at være helt klar til løbene. Jeg har halvandet år tilbage, før jeg får studentereksamen, da jeg har valgt Team Danmark-linjen i Viby, og Michael Skelde har taget hensyn til mig i løbsprogrammet, så jeg kan nå det hele og passe skolen samtidig, siger den 18-årige Anthon Charmig, der har fået sin udvikling i Odder Cykelklub.
Han vandt det danske mesterskab på enkeltstart og tog sølv i linjeløbet i sin første sæson som juniorrytter i 2015.

2016-sæsonen blev slået i stykker. Hans mor var syg, og det påvirkede Anthon Charmig så meget, at han holdt en lang pause, der kostede ham både DM og VM i 2016.

- Heldigvis er min mor nu rask igen, og det har enorm betydning for min motivation til at satse på cykelsporten, siger han.

- Mit mål er at lære en masse i den kommende sæson. Jeg er overrasket over, hvor godt jeg er blevet taget imod af de andre ryttere. På træningslejren boede jeg på værelse med Rasmus Guldhammer, og han var alletiders at være sammen med. Selv om han har prøvet en masse, gjorde han alt for at hjælpe mig. Det er jeg meget taknemmelig for. Jeg oplever, at vi har et hold med ryttere på forskellige niveauer, og jeg kan lære en masse af de erfarne. De siger, at jeg ikke skal være nervøs, og det er et af de mange gode råd, jeg har taget til mig, siger han.

Anthon Charmig har hele tiden været en stærk temporytter, men han har en anden force.
- Jeg tror på en fremtid som bjergrytter. Det er ikke, fordi vi har så mange bjerge i Odder og Malling, men jeg vejer kun 62 kg og har let ved at køre på de store stigninger, siger han.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce