Annonce
Brædstrup

Stort rykind til nyt testcenter: Dejligt vi kan blive testet tæt på

Folk stod i kø med sikker afstand, da der i denne uge blev åbnet et nyt covid-19-testcenter i Brædstrup. Torsdag stod der op til 30 personer i kø i op til en time efter åbningen kl. 14. Foto: Henrik C. Sandvad
Region Midtjylland åbnede tirsdag 2. marts et nyt testcenter i Brædstrup. Det nye covid-19-testcenter mødes med tilfredshed blandt de lokale , da det nu er meget nemmere at opfylde anbefalingerne om test en gang om ugen.

Brædstrup: Allerede ti minutter før åbningen klokken 14 er der torsdag 4. marts kø foran det gamle rådhus i Brædstrup.

De første 10, fortrinsvis ældre borgere har stillet sig foran trappen for at vente på at få taget deres covid-19-test, og ved åbningen klokken 14 er køen vokset til 30 personer.

Fra tirsdag 2. marts oprettede Region Midtjylland sammen med Falck endnu et teststed i Horsens Kommune i Brædstrup Borgercenter, og her kan borgerne tre dage om ugen møde op og få en kviktest for covid-19.

Det nye hurtigtest-center vækker glæde blandt de ventende i køen, som nu ikke skal ud på en større køretur for at blive testet.

- Jeg synes, det er dejligt, at vi nu kan blive testet her, så vi ikke skal køre turen til Horsens hver gang. Det gør det noget nemmere at blive testet en gang om ugen. Jeg kunne da også håbe, at vi også fik et vaccine-center her. Det vil også gøre det nemmere for folk, når de skal have coronavaccinen, siger 74-årige Vera Thomsen fra Tyrsting, mens hun venter på at få taget sin kviktest.

Annonce

Nemmere at tage en test

Både hun og 72-årige Anne Marie Christensen har begge prøvet at blive testet før, og de lægger ikke skjul på, at det nye testcenter i Brædstrup, kan få dem til at gå lidt oftere ind og blive testet.

- Jeg er før blevet testet i Tørring og i Horsens, men jeg har nok kun gjort det lidt efter behov. Nu er det nemmere at blive testet, og så vil jeg da helt sikkert gøre det noget mere. Det værste ved den sygdom er, at man kan være rask smittebærer uden at vide det. Så det er kun en god ting at blive testet rimelig ofte, siger Anne Marie Christensen.

Sabine Ingemansen fra Brædstrup arbejder til dagligt på Brædstrup Skole, så hun glæder sig over, at der er kommet et testcenter lige ved siden af sin arbejdsplads. Foto: Henrik C. Sandvad

I køen for at blive kviktestet for covid-19 er også 35-årig Sabine Ingemansen fra Brædstrup. Hun arbejder til dagligt som vikar på Brædstrup Skole og i sfo'en, og hun glæder sig over, at der nu er et testcenter lige ved siden af sin arbejdsplads.

- Jeg synes, det er så dejligt med et testcenter her i Brædstrup, så slipper man for den lange tur til Horsens. Når man arbejder med børn, er det vigtigt at blive testet jævnligt, så det hele er bare noget nemmere nu, siger Sabine Ingemansen.

Annonce

Plads til mange flere

Det er Region Midtjylland, der har oprettet det nye kviktestcenter i Brædstrup, men det er Falck, der står for test og registrering af borgerne.

Ifølge pressechef i Falck Lisbeth Nedergaard har man ingen konkrete tal på, hvor mange der er blevet testet i Brædstrup i den første uge. Hun oplyser dog, at Falck i øjeblikket tester 7000-10.000 personer i døgnet i Region Midtjylland.

- Så vi tester rigtig mange, men vi får også meldinger ude fra vores testcentre, at vi godt kan teste endnu flere. Så folk skal bare komme, siger Lisbeth Nedergaard.

Åbningstider i Brædstrup

Det nye kviktestcenter i Brædstrup holder til i det tidligere rådhus på Niels Wongesvej 8.

Testcentret er åbent tirsdage og torsdage fra klokken 14 til 19.

Derudover er testcentret også åbent søndage fra klokken 11 til 16.

Det er Falck, som driver testcentret i Brædstrup, og man kan tjekke eventuelle kø-tid på Falcks hjemmeside.

Hun oplyser, at testcentret i Brædstrup passer godt ind i strategien om, at testcentrene skal være så tæt på borgerne som muligt.

- Vi vil jo gerne, at der ikke er mere end 20 km imellem teststederne, og vi er så tætte på borgerne som muligt, således at mange har mulighed for at komme til en test. Nu bliver det også endnu mere behageligt at få taget test i fremtiden. Vi begyndte torsdag med den nye test, som nogle kalder for den næse-venlige test. Dermed vil der i fremtiden ikke være det samme ubehag med at få taget test, siger Lisbeth Nedergaard.

Klokken 14 torsdag blev dørene slået op i det nye hurtigtest-center ved det gamle rådhus i Brædstrup. Mange har også fået øje for testcentret, som har fået en travl start i byen. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Tre testcentre i kommunen

Ud over det nye test-sted i Brædstrup er der fortsat mulighed for at blive testet på testcentret på Langmarksvej i Horsens, hvor man kan blive PCR-testet med tidsbestilling og får svaret inden for et til to døgn.


Jeg er før blevet testet i Tørring og i Horsens, men jeg har nok kun gjort det lidt efter behov. Nu er det nemmere at blive testet, og så vil jeg da helt sikkert gøre det noget mere.

Anne Marie Christensen.


Kan man ikke vente på det, er der også mulighed for få lavet en hurtigtest på hurtigtest-centret på Sandøvej 16 i Horsens, hvor man kan møde op uden tidsbestilling. Her testes man via en vatpind i næsen og får svar på testen i løbet af et kvarters tid lige som ved testcentret i Brædstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Billetkrav, indhegning og mange tusind færre gæster i år

Coronavirus

Danmark dropper AstraZeneca-vaccinen: Får 650.000 ekstra Pfizer-vacciner i andet kvartal

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Erhverv For abonnenter

God for 1,9 milliarder: Så meget tjente Michael Mortensen i 2020

Annonce