Annonce
Horsens

Stort rykind: Skal industri vige for boliger?

Martin Ravn (V) forklarede, hvad en planstrategi er. Foto: Jens Amtoft
Venstre i Gedved og Brædstrup havde inviteret til debatmøde om kommunens planstrategi. Op mod 50 mødte op

Østbirk: Skal der fortsat være plads til industri i området ved Stenager i Østbirk, eller skal området udlægges beboelse?

Det var et af de emner, der blev diskuteret på et åbent debatmøde om kommunens planstrategi tirsdag aften på Østbirk Skole.

- Det vil da være tudetosset at flytte industrien. Det er jo dér, arbejdspladserne er. Der er masser af muligheder for nye boligområder rundt om Østbirk. Forslaget er formentlig en udløber af, at der ligger nogle tomme industribygninger i området, men så skal man måske gøre noget mere for at få dem solgt til industri, sagde byrådsmedlem Birthe Knudsen (løsgænger) som en kommentar til, at der i planstrategien er lagt op til, at erhvervsområdet ved Stenager kan udfases og omlægges til boliger.

Hertil understregede formand for oplandsudvalget Jørgen Korshøj (V), at tanken ikke er at få nedlagt industrien.

- Det er der ingen, der har interesse i. Industrien giver arbejdspladser, men det kan jo godt være, industrien har en interesse i på sigt at ekspandere og udvide, og det er der måske ikke plads til der, hvor den er nu. Men til gengæld bliver industriområdet mere værd, fordi det ligger i et byomdannelsesområde, understregede Jørgen Korshøj.

Annonce
Man kunne jo forestille sig et nyt projekt til boliger her inde i midtbyen på sigt. Hvis man nu som borger synes, det er en dårlig idé, så er det, at man kan indsende et høringssvar.

Martin Ravn, Venstre

Storegade og Stenager

Det var Venstre i Gedved og Brædstrup, der havde indbudt til debatmøde om planstrategien.

Anledningen var, at planen er i høring frem til på mandag den 25. november.

Folk strømmede til. Der var op mod 50, der var mødt op, heraf mange fra bl.a. Hovedgård, Gedved og Brædstrup, men det var værtsbyen, der fik mest opmærksomhed.

- Hvis man kigger på Østbirk i planstrategien, er der to områder, der er udlagt til byomdannelse og byfortætning. Det ene område er på Storegade, og det andet er Stenager. På Storegade drejer det sig om området i centrum ved biblioteket lige over for kirken. Man kunne jo forestille sig et nyt projekt til boliger her inde i midtbyen på sigt. Hvis man nu som borger synes, det er en dårlig idé, så er det, at man kan indsende et høringssvar, hvor man f.eks. kan fortælle, hvordan man ser udviklingen i det område, forklarede Venstres formand Martin Ravn.

Farlig vej

Et andet punkt, der gav anledning til både klapsalver og god diskussion, var et indlæg fra Birgit Knudsen, der bor ved Yding.

- I skulle prøve at køre på Ydingvej. Det er så farligt, at man faktisk er helt forbandet, hvis der kommer en cyklist. Så tænker man, at cyklisten ikke er rigtig klog. Vi bor godt nok på ydergrænsen af kommunen, men vi betaler sørme vores skat. Hvis man tager til Torsted, så skal man have et kort med for at finde rundt i cykelstierne. Ude hos os kan vi ikke få så meget som én cykelsti. Det er simpelthen livsfarligt, at cykle på Ydingvej. Hver anden eller tredje dag er der stop på motorvejen, og så kører alle bilerne vores vej, så det er umuligt at komme ud på Ydingvej, sagde Birgit Knudsen og høstede bifald.

Hendes indlæg blev bakket op af Anton Storgaard, der også bor i Yding.

- Der burde gøres noget helt radikalt på Ydingvej i samarbejde med Skanderborg Kommune. Man vil gerne tiltrække unge fra Aarhus, men det kan ikke nytte noget, hvis man ikke kan komme til og fra arbejde, sagde Anton Storgaard.

Man kan finde planstrategien på Horsens Kommunes hjemmeside.

Torsdag 21. november kommer to repræsentanter fra kommunen til Superbrugsen, Østbirk. Her kan man stille spørgsmål om planstrategien.

Op mod 50 var mødt op for at debatere planstrategien. Foto: Jens Amtoft
Jørgen Korshøj (V) og Marianne Nørmark diskuterer planstrategi for Brædstrup. Foto: Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce