Annonce
Horsens

Stort rykind: Skal industri vige for boliger?

Martin Ravn (V) forklarede, hvad en planstrategi er. Foto: Jens Amtoft
Venstre i Gedved og Brædstrup havde inviteret til debatmøde om kommunens planstrategi. Op mod 50 mødte op

Østbirk: Skal der fortsat være plads til industri i området ved Stenager i Østbirk, eller skal området udlægges beboelse?

Det var et af de emner, der blev diskuteret på et åbent debatmøde om kommunens planstrategi tirsdag aften på Østbirk Skole.

- Det vil da være tudetosset at flytte industrien. Det er jo dér, arbejdspladserne er. Der er masser af muligheder for nye boligområder rundt om Østbirk. Forslaget er formentlig en udløber af, at der ligger nogle tomme industribygninger i området, men så skal man måske gøre noget mere for at få dem solgt til industri, sagde byrådsmedlem Birthe Knudsen (løsgænger) som en kommentar til, at der i planstrategien er lagt op til, at erhvervsområdet ved Stenager kan udfases og omlægges til boliger.

Hertil understregede formand for oplandsudvalget Jørgen Korshøj (V), at tanken ikke er at få nedlagt industrien.

- Det er der ingen, der har interesse i. Industrien giver arbejdspladser, men det kan jo godt være, industrien har en interesse i på sigt at ekspandere og udvide, og det er der måske ikke plads til der, hvor den er nu. Men til gengæld bliver industriområdet mere værd, fordi det ligger i et byomdannelsesområde, understregede Jørgen Korshøj.

Annonce
Man kunne jo forestille sig et nyt projekt til boliger her inde i midtbyen på sigt. Hvis man nu som borger synes, det er en dårlig idé, så er det, at man kan indsende et høringssvar.

Martin Ravn, Venstre

Storegade og Stenager

Det var Venstre i Gedved og Brædstrup, der havde indbudt til debatmøde om planstrategien.

Anledningen var, at planen er i høring frem til på mandag den 25. november.

Folk strømmede til. Der var op mod 50, der var mødt op, heraf mange fra bl.a. Hovedgård, Gedved og Brædstrup, men det var værtsbyen, der fik mest opmærksomhed.

- Hvis man kigger på Østbirk i planstrategien, er der to områder, der er udlagt til byomdannelse og byfortætning. Det ene område er på Storegade, og det andet er Stenager. På Storegade drejer det sig om området i centrum ved biblioteket lige over for kirken. Man kunne jo forestille sig et nyt projekt til boliger her inde i midtbyen på sigt. Hvis man nu som borger synes, det er en dårlig idé, så er det, at man kan indsende et høringssvar, hvor man f.eks. kan fortælle, hvordan man ser udviklingen i det område, forklarede Venstres formand Martin Ravn.

Farlig vej

Et andet punkt, der gav anledning til både klapsalver og god diskussion, var et indlæg fra Birgit Knudsen, der bor ved Yding.

- I skulle prøve at køre på Ydingvej. Det er så farligt, at man faktisk er helt forbandet, hvis der kommer en cyklist. Så tænker man, at cyklisten ikke er rigtig klog. Vi bor godt nok på ydergrænsen af kommunen, men vi betaler sørme vores skat. Hvis man tager til Torsted, så skal man have et kort med for at finde rundt i cykelstierne. Ude hos os kan vi ikke få så meget som én cykelsti. Det er simpelthen livsfarligt, at cykle på Ydingvej. Hver anden eller tredje dag er der stop på motorvejen, og så kører alle bilerne vores vej, så det er umuligt at komme ud på Ydingvej, sagde Birgit Knudsen og høstede bifald.

Hendes indlæg blev bakket op af Anton Storgaard, der også bor i Yding.

- Der burde gøres noget helt radikalt på Ydingvej i samarbejde med Skanderborg Kommune. Man vil gerne tiltrække unge fra Aarhus, men det kan ikke nytte noget, hvis man ikke kan komme til og fra arbejde, sagde Anton Storgaard.

Man kan finde planstrategien på Horsens Kommunes hjemmeside.

Torsdag 21. november kommer to repræsentanter fra kommunen til Superbrugsen, Østbirk. Her kan man stille spørgsmål om planstrategien.

Op mod 50 var mødt op for at debatere planstrategien. Foto: Jens Amtoft
Jørgen Korshøj (V) og Marianne Nørmark diskuterer planstrategi for Brædstrup. Foto: Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce