Annonce
Østjylland

Stort poteaftryk: Ukendt kattedyr observeret tre steder i Vejle

Johnny Boalth Lambertsen og hans familie var en tur i Sønderskoven fredag aften omkring klokken 20.30. Her stødte de på dette spor, som de fotograferede, fordi det var langt større end de spor af hunde og ræve, man normalt støder på i skovbunden. Foto: Johnny Boalth Lambertsen
I løbet af weekenden har politiet modtaget to anmeldelser om et mystisk kattedyr. Desuden har en gæst i Sønderskoven fotograferet store poteaftryk i vådt mudder.

Vejle: Der er tilsyneladende et stort kattedyr løs i Vejle.

I hvert fald modtog Sydøstjyllands Politi lørdag to meldinger om, at der var observeret et stort dyr i den nordlige ende af Vejle. Desuden har en familie på gåtur i Sønderskoven kontaktet avisen efter at være stødt på poteaftryk af et meget stort dyr.

Den første anmeldelse kom lørdag formiddag, hvor en kvindelig kondiløber ringede til Sydøstjyllands Politi for at fortælle, at hun på sin morgenløbetur mente at have set en puma eller los.

Ingen fare på færde

- Anmelderen løb på Grundet Tværvej, da et stort kattedyr krydsede hen over stien. Ifølge kvinde var dyret brunt og på størrelse med en labrador, oplyser politikommissær Hans Hoffensetz, Sydøstjyllands Politi.

Anmeldelse nummer to kom lige efter midnat søndag, da en mor ringede til politiet klokken 00.54 og fortalte, at hendes søn havde fortalt om et større mørkt dyr, som han beskrev som en "stor kat", der havde krydset legepladsen ved Finlandsvej.

Politiet har ikke oplyst, hvor gammel sønnen er.

Moderen ringede til politiet, fordi hun havde læst om den kvindelige løber, der havde set et dyr, der lignede en los eller puma på Grundet Tværvej.

Ifølge politikommissær Hans Hoffensetz, Sydøstjyllands Politi, har der forud for weekendens observationer været andre meldinger om et stort kattedyr på Vejle-egnen, så politiet har kontaktet de lokale dyreparker. Men ingen af dem mangler en los eller puma.

Politiet har ikke haft mandskab ude at lede efter det store kattedyr.

- Vi tager imod anmeldelserne, men gør ikke yderligere ved det. Der vurderes ikke at være nogen fare, slår Hans Hoffensetz fast.

Annonce

Familie fotograferede aftryk

Den tredje observation af et ukendt dyr er foretaget af Johnny Boalth Lambertsen og hans familie, der fredag aften omkring klokken 20.30 var ude at gå en tur i Sønderskoven. Her så de flere poteaftryk, som ifølge Johnny Lambertsen er større end aftryk, han tidligere har set både herhjemme og i udlandet.

Der har tidligere været anmeldelser fra personer, der fortæller om et stort kattedyr i skovene omkring Ry. Anmelderne har beskrevet dyret som en los eller puma.

Vejle Amts Folkeblad arbejder videre på sagen og vil forsøge at få en ekspert til at vurdere familien Lambertsens fotos af poteaftrykket for at få afgjort, hvorvidt der er tale om andet end en stor hund.

 

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Annonce