Annonce
Østjylland

Stort poteaftryk: Ukendt kattedyr observeret tre steder i Vejle

Johnny Boalth Lambertsen og hans familie var en tur i Sønderskoven fredag aften omkring klokken 20.30. Her stødte de på dette spor, som de fotograferede, fordi det var langt større end de spor af hunde og ræve, man normalt støder på i skovbunden. Foto: Johnny Boalth Lambertsen
I løbet af weekenden har politiet modtaget to anmeldelser om et mystisk kattedyr. Desuden har en gæst i Sønderskoven fotograferet store poteaftryk i vådt mudder.
Annonce

Vejle: Der er tilsyneladende et stort kattedyr løs i Vejle.

I hvert fald modtog Sydøstjyllands Politi lørdag to meldinger om, at der var observeret et stort dyr i den nordlige ende af Vejle. Desuden har en familie på gåtur i Sønderskoven kontaktet avisen efter at være stødt på poteaftryk af et meget stort dyr.

Den første anmeldelse kom lørdag formiddag, hvor en kvindelig kondiløber ringede til Sydøstjyllands Politi for at fortælle, at hun på sin morgenløbetur mente at have set en puma eller los.

Annonce

Ingen fare på færde

- Anmelderen løb på Grundet Tværvej, da et stort kattedyr krydsede hen over stien. Ifølge kvinde var dyret brunt og på størrelse med en labrador, oplyser politikommissær Hans Hoffensetz, Sydøstjyllands Politi.

Anmeldelse nummer to kom lige efter midnat søndag, da en mor ringede til politiet klokken 00.54 og fortalte, at hendes søn havde fortalt om et større mørkt dyr, som han beskrev som en "stor kat", der havde krydset legepladsen ved Finlandsvej.

Politiet har ikke oplyst, hvor gammel sønnen er.

Moderen ringede til politiet, fordi hun havde læst om den kvindelige løber, der havde set et dyr, der lignede en los eller puma på Grundet Tværvej.

Ifølge politikommissær Hans Hoffensetz, Sydøstjyllands Politi, har der forud for weekendens observationer været andre meldinger om et stort kattedyr på Vejle-egnen, så politiet har kontaktet de lokale dyreparker. Men ingen af dem mangler en los eller puma.

Politiet har ikke haft mandskab ude at lede efter det store kattedyr.

- Vi tager imod anmeldelserne, men gør ikke yderligere ved det. Der vurderes ikke at være nogen fare, slår Hans Hoffensetz fast.

Annonce

Familie fotograferede aftryk

Den tredje observation af et ukendt dyr er foretaget af Johnny Boalth Lambertsen og hans familie, der fredag aften omkring klokken 20.30 var ude at gå en tur i Sønderskoven. Her så de flere poteaftryk, som ifølge Johnny Lambertsen er større end aftryk, han tidligere har set både herhjemme og i udlandet.

Der har tidligere været anmeldelser fra personer, der fortæller om et stort kattedyr i skovene omkring Ry. Anmelderne har beskrevet dyret som en los eller puma.

Vejle Amts Folkeblad arbejder videre på sagen og vil forsøge at få en ekspert til at vurdere familien Lambertsens fotos af poteaftrykket for at få afgjort, hvorvidt der er tale om andet end en stor hund.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Tirsdagens coronatal i Horsens: Laveste antal nye smittede i over to måneder

Annonce