Annonce
Brædstrup

Stort motionsløb ved Den Genfundne Bro må aflyses

Den Genfundne Bro Løbet samlede i 2019 omkring 400 deltagere, og der kunne være kommet flere i år, hvis ikke løbet måtte aflyses på grund af corona-risikoen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Løbeklubben 8740dk kaster håndklædet i ringen og aflyser dette års udgave af Den Genfundne Bro Løbet.
Annonce

Brædstrup: Løbeklubben 8740.dk i Brædstrup har besluttet at aflyse 2020-udgaven af Den Genfundne Bro Løbet. Løbet skulle have fundet sted 12. september, men aflyses på grund af det stigende corona-smittetal.

- Set i lyset af den seneste tids stigning i smittetallet ser vi os nødsaget til at aflyse årets Den Genfundne Bro Løbet. Det skulle ellers have været det største løb nogensinde. Der var lagt op til deltagerrekord, og salget af billetter slog alle rekorder, både på antal solgte og på hvor hurtigt salget gik, fortæller løbeklubbens formand Dorte Lendal.

Alt var på plads, og løbeklubben 8740dk havde ventet spændt siden april, da klubben i første omgang flyttede løbet fra 15. maj til 12. september i håb om, at corona-virussen holdt sig i ro. Men sådan skulle det ikke gå.

Annonce

I orkanens øje

- Vi har haft ”ja-hatten” og de positive briller på og har følt os godt rustet og klar til at holde Den Genfundne Bro Løbet 2020 på trods af Covid-19. Vi har arbejdet med restriktioner og vurderet vores afviklingsplan, og alt så fornuftigt ud. Desværre stiger smittetallet fortsat, mange byer omkring os indfører nye restriktioner, der begrænser vores muligheder, og vi er midt i orkanens øje, udtaler Dorte Lendal.

- Nu må vi erkende, at vi ikke kan gennemføre løbet. Det vil ikke være forsvarligt, når smittetrykket er så højt og fortsat stiger. Vi er naturligvis kede af at måtte skuffe deltagerne, men vi skal passe på os selv og hinanden, understreger hun.

I samarbejde med Nybolig Brædstrup havde løbeklubben for nylig søsat en Facebook-konkurrence, hvor det var muligt at vinde billetter til det udsolgte løb. Den konkurrence har klubben måttet fjerne igen.


Nu må vi erkende, at vi ikke kan gennemføre løbet. Det vil ikke være forsvarligt, når smittetrykket er så højt og fortsat stiger.

Dorte Lendal


- 2020 blev desværre året, hvor intet er, som det plejer - heller ikke Den Genfundne Bro Løbet.

- Alle, der er tilmeldt løbet, vil blive kontaktet på mail. Vi håber, at tingene ser bedre ud i 2021, hvor vi satser på at afholde løbet 15. maj, oplyser Dorte Lendal.

Man kan holde sig opdateret på Facebook gruppen ”Den genfundne bro løbet og walk 2021”, hvor der vil komme meget mere om planerne for fremtidens udgave af løbet.

Løbet til Den Genfundne Bro er blevet mere og mere populært blandt løberne i de senere år. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce