Annonce
Horsens

Stort hul i ringmuren: Uheldig chauffør opfyldte fangers gamle drøm

Der er sjældent frit udsyn fra fængselsgården for tiden. Foto: Morten Pape
Porthul var ikke helt højt nok, da lastbil skulle fragte grej ud fra byggeplads ved Fængslet.
Annonce

Horsens: Mange fanger har formentlig drømt om det syn, som et trafikuheld på Fængslet i Horsens netop har efterladt: Et kæmpemæssigt hul i den høje ringmur, der i gamle dage afholdt de indsatte fra at vandre ud i friheden.

Uheldet skete forleden i forbindelse med det historiske ombygningsprojekt Vestsalen.

Arbejdet betyder, at lastbiler jævnligt kører tungt grej ind og ud af byggepladsen via fængselsgårdens porte. Og det var netop under sådan en manøvre, at ringmuren fik et "puf", oplyser senior projektchef Søren Vidriksen fra entreprenørfirmaet Casa.

Annonce

Kom med tre km/t

Casa styrer Vestsalen-byggeriet, og det var en chauffør fra et tilknyttet smedefirma, som påkørte ringmuren, der krakelerede, da hans lastbil kilede sig fast, fortæller Vidriksen.


Han havde en kaffekop stående i førerhuset, og den væltede ikke engang.

Søren Vidriksen


- Manden kom med tre kilometer i timen, så det var altså ikke noget, der skete for fuld skrald. Det var først, da han hang fast, at han opdagede, hvad der var sket. Han havde en kaffekop stående i førerhuset, og den væltede ikke engang, siger projektchefen om det adstadige tempo, uheldet skete i.

Påkørslen betød ikke desto mindre, at murværket over porthullet, som først er blevet skabt i nyere tid, revnede.

Annonce

Genbruger gamle sten

Da skaden ikke uden videre kunne repareres, blev det besluttet at vælte en større del af muren omkring porten, så den kan genskabes forsvarligt, forklarer Søren Vidriksen.

- Det er selvfølgelig en streg i regningen, men det er en forsikringssag for smedefirmaet, så det er ikke noget, der påvirker økonomien i Vestsalen-projektet, siger han og bedyrer, at ringmuren får sit udseende igen.

Stenene fra den væltede mur bliver nu renset og genbrugt i reparationen af porthullet.

Hvornår, den operation begynder, er ikke besluttet endnu. Det afhænger af, hvordan vintervejret udvikler sig, forklarer Søren Vidriksen og pointerer, at ingen kom til skade ved påkørslen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Næste runde starter: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce