Annonce
Østjylland

Stort besøg i vente, men ingen tidsbestilling på Aros

Kirkeby (til venstre) og Jorn (til højre) på Aros. Ansvarlig for udstillingen, museumsinspektør Jeanett Stampe  viser billederne. Foto: Flemming Krogh
Kunstmuseet går en anden vej end Moesgaard og Den Gamle By.
Annonce

AARHUS: Selv om kunstmuseet Aros kan vente meget stort besøg, når udstillingen "Jorn/Kirkeby" åbner lørdag 21. november og kan ses til 5. april næste år, skal gæster ikke bestille billet på forhånd i et bestemt tidsrum.

Det skal man ellers til andre attraktioner i Aarhus lige nu, Neanderthal-udstillingen på Moesgaard Museum og Jul i Den Gamle By. Alle har taget denne forholdsregel for at undgå smitte af Covid-19.

- Museet har så stort et areal, at vi ikke skønner det nødvendigt med tidsbestilling. Vi har tællere på både ind- og udgange i alle lokaler, så vi hele tiden har kontrol over, hvor mange, der er inde i udstillingerne. Vagter står parat til at vejlede gæsterne, så der ikke er for mange til stede på samme tid, siger inspektør Lise Pennington på Aros.

Annonce

87 værker

Udstillingen med de to store, danske kunstnere Asger Jorn og Per Kirkeby rummer 87 værker, flest af Jorn.

Billeder, keramik og skulpturer er dels hentet i Aros' egen samling, dels lånt hos private, gallerier og museer i ind- og udland, USA, Norge, Holland og Tyskland.


Vi har haft et glimrende samarbejde med Museum Jorn om at låne værkerne.

Lise Pennington


18 værker er hentet i Aros' egen samling og 24 hos Museum Jorn i Silkeborg.

- Vi har haft et glimrende samarbejde med Museum Jorn om at låne værkerne. Det er en aftale, vi lavede for længe siden, siger Lise Pennington.

Også ved udstillingen "Jorn International" i 2011 lånte Aros billeder hos museet i Silkeborg, der i 2018 overtog hele Per Kirkebys arkiv, også den fjerdedel, som han ellers havde foræret til Aros.

Forklaringen er, at Kirkeby gennem årene blev mere og mere optaget af Asger Jorn og derfor valgte at give hele sit arkiv til Museum Jorn i Silkeborg.

Ikke færre end 16 værker i udstillingen på Aros kommer fra Tangen Collection i Kristiansand i Norge. Det er den største private samling af moderne nordisk kunst, og samlingen tilhører privatmanden Nicolai Tangen.

Jorn/Kirkeby på Aros

Udstillingen "Jorn/Kirkeby" med Asger Jorns og Per Kirkebys værker åbner på Aros i Aarhus lørdag 21. november og kan ses til 5. april 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce