Annonce
Hedensted

Stort ønske i Daugård opfyldt: 22 nye lejeboliger på vej

Det nye boligprojekt på Hestehaven i Daugård ligger meget bynært. Det er første gang siden finanskrisen, der kommer nye boliger og byggegrunde i byen. Foto: Michael Svenningsen

GS Boligudlejning har på 10 år opført 150 nye lejeboliger i små byer i Trekantområdet. Mange bliver udlejet, inden de er færdigbygget, og nyt projekt i Daugård ser også ud til at blive populært.

Annonce

Daugård: Første spadestik til 22 nye lejeboliger på Hestehaven i Daugård blev taget torsdag, men allerede inden da var den første af de nye boliger udlejet.

Det er den unge Løsning-virksomhed GS Boligudlejning, der står for projektet, som tæller 10 rækkehuse på hver 100 kvadratmeter og 12 rækkehuse på 109 kvadratmeter med egen carport.

Netop den type boliger er noget, man har sukket efter i Daugård, fortæller byrådsmedlem Jacob Ejs (S), der selv bor i byen.

- Mange ældre vil gerne sælge deres store villa, men samtidig ønsker de at blive boende i byen. Og de mangler nogle muligheder. Vi har nogle seniorboliger her, men der er lang venteliste, siger Jacob Ejs, der var med til at tage første spadestik torsdag.

I disse byer udlejer GS Boligudlejning

GS Boligudlejning har på godt 10 år bygget 150 boliger til udlejning i Trekantområdet.

Seneste projekt var på Kartoffelrækkerne i Løsning.

Firmaet har også udlejningsboliger i Uldum, Lindved, Kragelund, Øster Snede, Egtved, Brejning og Strib.

Byggeriet på Hestehaven er typisk for GS Boligudlejning. Virksomheden, der ejes af Christian Skifter og Hans Jørn Gregersen, har siden sin start i 2007 bygget i alt 150 lejeboliger - senest på Kartoffelrækkerne i Løsning. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Klar til nytår

Selvom de 22 lejeboliger er private, er Hedensted Kommune også involveret i projektet. I en halvcirkel rundt om rækkehusene bliver der nemlig udlagt syv kommunale parcelhusgrunde, som bliver sat til salg i begyndelsen af det nye år.

De første 10 lejeboliger forventes at stå klar til nytår, mens de 12 lidt større bliver klar engang i foråret.

Projektet på Hestehaven i Daugård er meget typisk for GS Boligudlejning. Virksomheden, der ejes af Hans Jørn Gregersen og Christian Skifter har siden sin start i 2007 bygget i alt 150 lejeboliger af mere eller mindre samme slags i små byer i Trekantområdet.

- Vi går efter mindre byer, som alligevel er store nok til at have en skole og en købmand. Og så må de gerne ligge tæt på en lidt større by, siger Christian Skifter.

Projektet i Daugård er et samarbejde mellem det private bygge-og udlejningsfirma GS Boligbyggeri og Hedensted Kommune. Der bliver lige ny byggemodnet til 22 private udlejningsboliger i form af rækkehuse og syv kommunale parcelhusgrunde. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Ældre og børnefamilier

Konceptet for GS Boligudlejning har fra starten været klart: De vil bygge lejeboliger af en kvalitet, de selv har lyst til at bo i.

- Lejemarkedet havde på et tidspunkt et ret dårligt ry, og det ville vi gerne lave om på. Det er ikke kun for folk som Låsby-Svendsen eller socialt svage. Mange vil gerne have friheden ved at bo i en lejebolig uden at gå på kompromis med kvaliteten, siger Christian Skifter.

De 22 boliger i Daugård bliver alle lavenergihuse med solceller og luft-vand-varmepumpe. De bliver handicap- og ældrevenlige, og prislejet bliver 8000-9000 kr. plus forbrug.

Christian Skifter forventer, at det bliver både ældre, enlige, par og børnefamilier, der flytter ind i boligerne.

Torsdag blev der taget første spadestik til et nyt boligprojekt i Daugård, der indeholder 22 private lejeboliger og syv kommunale byggegrunde. Foto: Michael Svenningsen
Daugaard: Første spadestik til nye rækkehuse boliger i Hestehaven i Daugaard. Foto: Michael Svenningsen
Daugaard: Første spadestik til nye rækkehuse boliger i Hestehaven i Daugaard. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce