Annonce
Horsens

Storstilet boligbyggeri på Nordhavnen skudt i gang - først skal de gamle Nopa-bygninger ned

Nopa Nordic-bygningerne skal rives ned, før der kan bygges, og borgmester Peter Sørensen (S) og Odinsgaards formand, Lillian Andersen, tog fredag formiddag en bid af græsplænen foran bygningen som en lille hjælp til nedbrydningsfirmaet P. Olesen & Sønner. Foto: Lars Juul

Første spadestik er taget på i første omgang nedrivningen af de markante Nopa Nordic-bygninger på Strandpromenaden. På grunden skal der bygges 157 familieboliger og en Meny-dagligvarebutik.

Horsens: Den her bydel er noget af det bedste, byen længe har fået.

Sådan lød det fra Ole Mortensen, direktør i entreprenørfirmaet Torntoft & Mortensen, da der på Strandpromenaden fredag formiddag blev taget første spadestik til 157 familieboliger for boligforeningen Odinsgaard og en Meny-dagligvarebutik i stueetagen.

- Jeg er sindssygt stolt og glæder mig til den spændende proces med en ny bydel på Nordhavnen, der indeholder promenader, kanaler, havneplads og mange flere boliger. Lige nu er vi ved at tegne ungdomsboliger, fortalte Ole Mortensen.

Han står i spidsen for hele udviklingen af Nopa-grunden og Jernlageret tættest på vandet, i alt små 80.000 kvm med boliger, liberalt erhverv, cafeer og et 20 etagers højt tårn.

De markante bygninger, der indtil fredag i sidste uge husede virksomheden Nopa Nordic, skal rives ned, før der kan bygges, og borgmester Peter Sørensen (S) og Odinsgaards formand, Lillian Andersen, tog fredag formiddag en bid af græsplænen foran bygningen som en lille hjælp til nedbrydningsfirmaet P. Olesen & Sønner.

Vi fik i 2016 mulighed for at blive en del af det her, og vi sagde ja, bl.a. pga. den spændende beliggende. Det er dejligt, at vi kommer herned blandt nytænkningen i Horsens.

Lillian Andersen, formand for Odinsgaard
I sin tale til forsamlingen fortalte borgmester Peter Sørensen (S) bl.a., at hundredvis af borgere har spurgt ham, hvornår de kan flytte ind i det kommende byggeri på Strandpromenaden. Foto: Lars Juul

Nedrivning i gang i det nye år

Det næste par måneder vil offentligheden ikke kunne mærke, at der sker noget på matriklen Strandpromenaden 2. Bygningen skal saneres indvendigt, inden selve nedbrydningen kan gå i gang først i det nye år.

- Vi fik i 2016 mulighed for at blive en del af det her, og vi sagde ja, bl.a. pga. den spændende beliggenhed. Det er dejligt, at vi kommer herned blandt nytænkningen i Horsens, sagde Lillian Andersen.

For Michael Meldgaard, direktør hos Odinsgaard, var besøget i den gamle mælkekondensering en særlig oplevelse.

- Jeg arbejdede her som truckfører i midten af 1980'erne, inden jeg startede på handelsskolen, og min mor har arbejdet her i 20 år, så det er lidt ligesom at komme hjem. Det står fuldstændig, som det gjorde dengang, konstaterede han.

Byggeriet bliver fem-syv etager højt og rummer to, tre, og fireværelseslejligheder. Byggeriet koster i alt 289 mio. kr. at opføre, oplyste Lillian Andersen.

Ole Mortensen, direktør hos Torntoft & Mortensen, der ejer arealet, på talerstolen i den grå Nopa-bygning længst mod vest. Foto: Lars Juul
Det første spadestik blev markeret i den grå bygning længst mod vest, der blev brugt, da der blev lavet mælkepulver på stedet. De seneste år har bygningen været brugt som lager. Foto: Lars Juul
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce