Annonce
AC Horsens

Storsejr har frigjort AC-spillere: Jens Berthel Askou frygter hverken pløjemark eller ydmyge rammer i Nordjylland

Der var i den grad pil op for AC Horsens, som storsejrede med 6-1 over Fremad Amager i holdets seneste kamp. Det har ifølge cheftræner Jens Berthel Askous været godt for holdet at få demonstreret det niveau, man kan - og helst skal - spille på. Foto: Ole Nielsen
Stemningen har været helt i top i AC Horsens under landskampspausen, efter at holdet storsejrede i seneste kamp. Nu venter oprykkerne fra Jammerbugt FC - og der er ingen undskyldninger for ikke at hente tre point.

Horsens: Knap 14 dage er gået siden AC Horsens leverede sæsonens vel nok bedste præstation med 6-1-sejren over Fremad Amager. En kamp, hvor superlativerne kun kunne stå i kø efterfølgende.

"Målorgie", "forløsning" og ikke mindst det faktum, at det var største Horsens-sejr i 12 år.

Timingen kunne næppe være bedre forud for den netop overståede landskampspause, og ved fredagens afsluttende træning forud for mødet med Jammerbugt FC lørdag, var der heller ingen tvivl om, at stemningen på og omkring holdet er tårnhøj.

Annonce

Cheftræner Jens Berthel Askou har tidligere rost sit hold for at have bevaret tro og attitude på trods af de svigtende resultater i slutningen af oktober og starten af november, og han hæfter sig da også ved en større ro i AC Horsens-truppen.

- Fremad-sejren viste os det niveau, vi kan - og skal - spille på. Der er noget frygt, der er forsvundet, og spillerne har trænet med høj kvalitet og virket frigjorte, siger Jens Berthel Askou.

Han forventer en hård kamp i det nordjyske lørdag, men er fuld af tiltro til sit hold.

- Hvis vi laver noget, der bare ligner dét, vi gjorde mod Fremad Amager, skal det nok blive godt, siger cheftræneren.

Ingen undskyldninger

Jens Berthel Askous beskriver de to ugers kamppause og den høje note, holdet sluttede på senest, som de ideelle betingelser for at "holde snuden i sporet".

Udekampen mod Jammerbugt FC rummer dog den faktor, at rammerne bliver en smule anderledes end vanligt. I al fald sammenlignet med hjemmekampene på Casa Arena.

Jetsmark Stadion i Pandrup, hvor kampen bliver spillet, er - selv i 1. divisionsregi - blandt de mere beskedne af slagsen. Og et, hvor spillerne næppe kan hente motivation i nogen storslået kulisse.

Cheftræneren fejer dog den udfordring af bordet med det samme.

- Der er ikke så mange undskyldninger at komme med. Hvis de ydre rammer var et problem, ville det være et udtryk for mangel på vindermentalitet, siger Jens Berthel Askou, der heller ikke har brugt kræfter på at undersøge, hvilket græstæppe der venter hans tropper.

- Banernes beskaffenhed er, hvad de er. Det er ikke noget, vi ikke er vant til i dagligdagen.

Annonce

Friskhed kan blive afgørende

Horsens-truppen har i landskampspausen måtte undvære Lubambo Musonda, Agust Hlynsson, Jamez Gomez og Casper Tengstedt, som har været afsted med deres respektive landshold.

De vendte først tilbage til træningsanlægget på Langmarksvej i denne uge. Noget, der meget vel kan spille ind i forhold til, hvordan Jens Berthel Askou blander kortene lørdag.

Der er desuden usikkerhed om, hvorvidt Tonny Brochmann, som måtte udgå mod Fremad Amager, og Malte Kiilerich når at blive at blive klar opgøret.

Jens Berthel Askous kan dog meget vel vælge at prioritere friskhed, da gameplanen er "at spille levende, energisk og være temposættende" mod Jammerbugt FC, som har hente fire point i holdets seneste tre kampe.

- Jeg er ikke være i tvivl om, at Jammerbugt kommer med alt, hvad de har. De er oprykkere og skal møde et af ligaens forventede tophold. Så de har glædet sig til den kamp - men det har vi også, siger han.

Den forventede AC Horsens-opstilling mod Jammerbugt FC.
Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce