Annonce
112

Trævæg væltede i midtbyen: Stormen gav travlhed i hele politikredsen

Stormen, der søndag fejede hen over Danmark, gav masser af væltede træer. Også i Sydøstjyllands Politikreds, der fik knap 200 henvendelser. 23 af dem var i Horsens Kommune, hvor det primært var væltede træer, borgerne ringede om. Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix
Søndagens storm betød blandt andet et løsrevet skilt, en væltet trævæg i midtbyen og masser af væltede træer i Horsens Kommune.

Horsens: Der var nok at se til for politiet, da stormen søndag fejede hen over landet.

I alt var der knap 200 anmeldelser i hele Sydøstjyllands Politikreds. De fleste af dem handlede om væltede træer, oplyser vicepolitiinspektør Stig Simonsen.

I Horsens blev der i løbet af søndag anmeldt i alt 23 hændelser i forbindelse med stormen.

Kl. 16.25 anmeldte en borger, at et kæmpemæssigt skilt flagrede rundt på Silkeborgvej mellem golfklubben og Burger King.

Annonce

Væltet trævæg

På Andreas Flensborgs Gade over for Beringsparken væltede en trævæg ved en byggeplads kl. 14.54.

Resultatet var blotlagte ledninger, forsætter Stig Simonsen.

Ellers var det overvejende væltede træer, borgerne ringede ind og anmeldte i løbet af eftermiddagen.

Blandt andet på Horsensvej ud for Hornborg mod Uldum, hvor et træ hang ud over vejen. Anmeldelsen kom kl. 14.54.

På Præstemarksvej spærrede et væltet træ vejen kl. 15.17.

Lidt senere, kl. 16.08, væltede et træ på Værvej ved Vær Kirke, oplyser Stig Simonsen, der også nævner væltede træer på Lystrupvej og Bollervej.

I Skanderborg Kommune fik politiet anmeldelse om otte væltede træer.

I Hedensted var der 17 henvendelser vedrørende stormen, også her primært væltede træer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce