Annonce
Horsens

Se billederne: Stormen gav oversvømmelser på Horsens Havn

Else Hansen, Per Hansen og Rasmus Hjorth, der alle er medlemmer af Horsens Sejlklub, holdt øje med vandstanden, og pumpede den smule vand væk, der kom igennem betonspærringen rundt om klubhuset. De ankom til klubhuset kort efter klokken 20 tirsdag aften. Foto: Mads Dalegaard
Ved midnatstid natten til tirsdag toppede vandstanden på Horsens Havn med 1,29 meter over normal vandstand. Men bådejerne var forberedt og er vant til det, lyder det fra havnefoged Peter Hermansen.

Horsens: Den kraftige blæst weekenden over fik mandag vandstanden til at stige i Horsens Havn.

Ved midnatstid natten til tirsdag, da det var værst, var vandstanden 1,29 meter over normal vandstand.

Det gav vand på vejene, men ikke noget voldsomt, lyder det tirsdag morgen fra havnefoged Peter Hermansen.

- Det er det sædvanlige, når vi har kraftig blæst, men ikke noget alarmerende. Jeg hørte tidligere i radioen, at vandstanden har toppet. Det gjorde den i nat. Lige nu er den 62 cm over det normale, og ifølge DMI ryger den op på maks. 94 cm, siger Peter Hermansen.

Annonce
Lasse Graverholt, der bor på en båd på havnen, var mandag aften ved 22-tiden rundt og tjekke andres bådes fortøjninger. Foto: Mads Dalegaard

Folk var forberedte

Peter Hermansen var forberedt på, at vandet ville stige, og allerede lørdag over middag udsendte han et varsel til bådejerne på havnen om vind og forhøjet vandstand.

- Jet tror, at alle har været på forkant, så det er rigtig fornuftigt, siger Peter Hermansen, der på trods af oversvømmelser lyder helt rolig.

- Vandet har ikke givet anledning til problemer. Vi er så vant til det, da vi jo ligger ret lavt, siger han.

Oversvømmet gangbro ved lystbådehavnen. Foto: Mads Dalegaard
Advarselsskilt på Frederiks Winthers Vej. Forhøjet vandstand på Horsens havn. Foto: Mads Dalegaard
Forhøjet vandstand på Horsens Havn. Foto: Mads Dalegaard
Jens Hjernøes Vej set ned mod lystbådehavnen og Restaurant Pynten. Foto: Mads Dalegaard
En enlig bil efterladt på parkeringspladsen ved Restaurant Pynten. Foto: Mads Dalegaard
Forhøjet vandstand på Horsens Havn. Foto: Mads Dalegaard
Restaurant Pynten. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Live: Topøkonom advarer mod at åbne økonomien for tidligt

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce