Annonce
Ikast-Brande

Stormøde om bosætning

Ikast-Brande Kommune vil gerne have flere borgere. Det er baggrunden for stormødet den 10. marts. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Alle med interesse i at øge bosætningen i Ikast-Brande Kommune kan deltage i stormøde den 10. marts.

Ikast/Brande: Flere tilflyttere er en målsætning for Ikast-Brande Kommune, og det er baggrunden for at kommunen arrangerer et stormøde om bosætning.

Til mødet inviterer kommunen både lokalråd, borgere, foreninger, virksomheder og andre interesserede til debat og inspiration ved arrangementet, der finder sted tirsdag den 10. marts fra klokken 17 til– 21 på mødestedet "Hjertet", der har til huse på Vestergade 65 i Ikast.

Aftenen byder på oplæg af Tyge Mortensen fra Landsbyhøjskolen, og han fortælle om branding ("reklame") af byer og lokalområder, den gode velkomst af nye borgere, og hvordan man får de nuværende borgere til at blive boende.

Efter Tyge Mortensens indlæg er der lagt op til videndeling, inspiration og erfaringsudveksling, som kan bruges i det videre arbejde med at øge bosætningen.

Arrangementet er et led i at føre kommunens bosætningsstrategi ud i livet. Et af indsatsområderne i den strategi kaldes ”udvikling og liv”, som blandt andet indeholder en varm velkomst til nye borgere i kommunens byer og landsbyer.

- Vi kan som kommune understøtte byerne med en lang række værktøjer, men det virkelige arbejde foregår lokalt med både velkomst og fastholdelse. På stormødet giver vi derfor en "indflyvning" til temaer om bosætning, og så kommer vi til at følge op med konkrete workshops efterfølgende, udtaler Annette Mosegaard (K) der er formand for erhverv, vækst og bosætningsudvalget.

Alle med interesse i bosætning opfordres til at deltage for at blive inspireret og dele erfaringer.

- Har du en god ide – og har du også forslag til, hvordan den kan realiseres, så kom endelig og vær med. Vi ser frem til en spændende proces, siger Annette Mosegaard.

Der er mere om arrangementet og tilmelding på www.ikast-brande.dk/nyheder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce