Annonce
Ikast-Brande

Storken Ove er fløjet hjem igen

Her er storken Ove ude at lede efter føde i en vandpyt ved Uhre. Foto: Lars-Stig Pedersen
En ung hanstork satte kursen mod Tyskland efter en uges ophold i Uhre.

Uhre: Den stork, som forrige søndag slog sig ned i en nyopsat storkerede på Gl. Kærvej i Uhre, har droppet sit danske eventyr og er fløjet til Tyskland.

Onsdag 14. april var den unge ringmærkede hanstork ellers vendt tilbage til reden bag Naturparken efter at have været på en længere udflugt. Her stod han og tronede i reden i håbet om en mages snarlige ankomst, men tålmodigheden slap hurtigt op, og fredag aften blev ”Ove”, som borgerne i Uhre efter aftale med storkene.dk lige nåede at navngive storken, observeret i Sydslesvig.

At det vitterlig var Ove, der var landet i Sydslesvig, stod klart, da det lykkedes at aflæse ringmærket.

Annonce

Storken blev første gang spottet i området ved Uhre forrige torsdag, og lørdag aften fotograferede formanden for Uhre Udviklingsråd, Dorthe Zacho, den sjældne gæst i toppen af det store træ på børnehaven Uhrskovens legeplads.

Det fik Christian Søndergård og hans søn og svigerdatter, som alle bor på Gejlbjergvej, til at træffe en hurtig beslutning om at sætte en storkerede op. Det blev gjort søndag middag, og få timer senere indtog hanstorken så reden.

Ringmærket tysk stork

Storken - som tilsyneladende ikke var specielt bange for mennesker - var som nævnt ringmærket. Storke-observatører i Uhre fik held til at aflæse nummeret, og aflæsningen gjorde det klart, at der var tale om en knap to år gammel stork fra en rede i byen Börm i Sydslesvig. Som unge kom den til skade og kom derfor på en plejestation i storkebyen Bergenhausen, hvor den efter behandling blev sat ud i naturen igen, hvilket forklarer dens manglende skyhed overfor mennesker.

- Den er nok en kende for ung til at yngle. Hunner kan være kønsmodne som to-årige, mens hanner som regel først er kønsmodne som tre-årige, oplyser Kristoffer Fløe Dalsgaard, der er kommunikationsansvarlig hos storkene.dk

Inden ”Ove”, som storken altså lige nåede at blive opkaldt efter Ove Bækgaard - i øvrigt i hård konkurrence med andre forslag som Kent (Lykke), Erik (”Post” Larsen) og Jens (”Lyn”) - vendte næbbet hjemover, lykkedes det at tage flere fine billeder af den sjældne gæst.

Den unge hanstork Ove fanget i flugten. Ove blev senere observeret i Sydslsvig. Foto: Lars-Stig Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce