Annonce
Odder

Store smil: Musikskolens elever er tilbage og de elsker det

Fire måneder med online-undervisning er afløst af fyldte øvelokaler. Der er dog stadig begrænsninger for de ældste elever og sangerne.

Odder: Selv om Zoe holder en kort pause og holder fingrene væk fra strengene på sin guitar, kan hun ikke lade være med at trampe en rytme i gulvet med den ene fod. For inde ved siden af spiller An Odder Band for fulde musik, rytmen er umulig at overhøre, og det er bare fedt at være i musikskole igen.

Eleverne i Odder Musikskole har nemlig måttet nøjes med online-undervisning siden midten af december. Først i denne uge måtte elever og lærere mødes i skolens øvelokaler i Spektrum Odder, og selv uden en doktorgrad i musik kan man høre fra de forskellige rum, at humøret er højt. Pulsen er varm, og musikken er levende.

- Det er dejlig at være her. På Facetime er det lidt svært at forstå, hvor vi er henne i noderne. Det kan godt lagge nogle gang, fortæller Zoe Marie Tehrani Bjerregaard, der er 12 år og fra Odder.

Annonce

Hun har gået i musikskole i tre og et halvt år og spiller normalt saxofon. Men i dag har hun en Fender elguitar med.

Umuligt online

- Guitaren er et fedt instrument, jeg har prøvet en akustisk guitar før. Nu har jeg købt en elektrisk, og mine forældre har betalt halvdelen, fortæller Zoe Marie Tehrani Bjerregaard.

Zoe Marie Tehrani Bjerregaard nød at komme tilbage i musikskolen. Der har været online-undervisning siden midten af december, men det er bedre at mødes. Foto: Hans Jørgensen

Selv om hendes lærer Christine Lund Christensen normalt underviser i saxofon, kan hun sagtens håndtere en guitar. Og hun nyder også at være tilbage.

- Vi skal i gang med nogle akkorder og noget med tabs. Det mest givende ved at være tilbage er pulsen, at vi spiller indenfor den samme rytme og takt. Det er umuligt online. Og så er der blikket i øjet, et lille smil og samhørigheden. Det er altafgørende. Man går ind i en stemning sammen og fordyber sig, forklarer Christine Lund Christensen.

Annonce

Nul sang indendørs

Mens lærer og elev går i gang med fordybelsen, kan man genkende et stykke fra Nirvanas smukke sang "Come As You Are".


Det er dejligt at være her.

Zoe Marie Tehrani Bjerregaard


Zoe Marie Tehrani Bjerregaard og medlemmerne i An Odder Band er langtfra de eneste, der er glade for, at musikskolen er åben for undervisning igen. Skolen har 250-300 elever, men nogle af dem mangler stadig at blive helt tilfredse.

- Eleverne over 18 år må ikke få undervisningen indendørs, så de er ikke så glade. Og eleverne må heller ikke synge indendørs endnu. Vi håber, at de resterende begrænsninger også bliver lempet, og så er vi bare glade for, at vi er kommet i gang igen, siger musikskolens leder Niels Christian Simmelsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce