Annonce
Horsens

Store konfirmations-søndag i Horsens: Det har været udfordrende med udsættelse

Der er mange konfirmationer i Horsens i weekenden, efter at de er blevet udsat fra i foråret, og det gælder også for konfirmanden Lærke Lucia Lehmann og hendes familie. Her ses hun sammen med sin mor, morfar og storesøster. Foto: Søren Gylling
Søndag 6. september var den helt store konfirmationsdag i år efter udsættelsen fra foråret på grund af coronavirussens hærgen. Det har budt på en del udfordringer på de unges store dag.
Annonce

Horsens: Der var mange flotte unge mennesker samlet foran Vor Frelsers Kirke søndag. Hele syv konfirmationer blev holdt i Horsens Kommune, og generelt er disse uger fyldt op med konfirmationer.

Udsættelsen af konfirmationerne til efteråret har skabt udfordringer for konfirmanderne og deres forældre. De har skulle ud og ændre en helt masse i planerne, der har været undervejs i lang tid.

Det gælder også for konfirmanden Lærke Lucia Lehmann og familien, som nu går i 9. c på Sct. Ibs Skole, som avisens udsendte mødte før konfirmationen i Vor Frelsers Kirke. Moren, Christina Katrin Lehmann, forklarer, at de har arbejdet hårdt for at løse de problemer, som er opstået.


Det er svært at mangle en stor del af familien, som ikke kan komme med, og vi ikke har set i lang tid, men nu det skal nok blive en god dag, og jeg er glad for endelig at kunne blive konfirmeret.

Lærke Lucia


- Vi har jo kendt tidspunktet længe for konfirmationen, og Lærke Lucia ville gerne have sin fest på Scandic Bygholm Park. Her blev vi nødt til at sætte dem i venteposition, da konfirmationerne blev udskudt. Og da vi kendte det nye tidspunkt, havde nogle andre allerede booket lokalerne, så nu måtte vi ud og findet et nyt sted, siger Christina Katrin Lehmann.

Lærke Lucia har haft det svært med, at festen og konfirmationen ikke bliver som forventet, men glæder sig stadig meget til det. Foto: Søren Gylling
Annonce

En del af familien mangler

Hotel Skanderborghus endte med at blive stedet, hvor festen kommer til at finde sted, men det, at konfirmationen ikke bliver helt, som man havde tænkt den, kan godt være meget hårdt.

- Det har gjort mig en del ked af det i løbet af de seneste måneder. Det har været så lang tid undervejs, og jeg havde en idé om, hvordan min konfirmation skulle være, og så kom der bare så mange dårlige nyheder oveni i hinanden med corona, siger Lærke Lucia.

Der kom også flere dårlige nyheder for Lærke Lucia og familien, fordi deres familie i Tyskland ikke kunne komme herop som følge af forskellige restriktioner omkring karantæne og frygt for coronavirussen.

- Det er svært at mangle en stor del af familien, som ikke kan komme med, og vi ikke har set i lang tid, men nu det skal nok blive en god dag, og jeg er glad for endelig at kunne blive konfirmeret, siger Lærke Lucia.

Morfar på 84 år har dog taget turen op til Horsens fra Tyskland, og grunden til, at netop Hotel Skanderborghus blev valgt til konfirmationen, var, at familien i Tyskland skulle have et sted at overnatte. Det blev dog ikke til noget.

Lærke Lucia viser sin ring frem til veninderne fra klassen, som hun skal konfirmeres sammen med. Foto: Søren Gylling
Annonce

Fantastisk dag alligevel

På trods af udsættelsen ligner det udenfor en normal konfirmation med flotte biler og en del mennesker. Dog måtte kun konfirmanderne kun have syv personer med ind i kirken, og det er endda mange, fordi klassen, som konfirmeres sammen, er lille.

Alle overflader og bænke skal samtidig sprittes af og rengøres, inden klassen kunne komme derind, fordi en anden klasse blev konfirmeret før 9.c.

Ovenpå at det sommetider kan være svært at finde optimismen i udfordringerne med udsættelsen, har familien holdt modet højt.

- Vi har i det mindste ikke skulle ud og købe ny kjole og havde ikke problemer med at få en ny frisørtid på dagen. Samtidig har vi gjort lidt ekstra til festen for Lærke Lucia, for vi vil gerne have, at det skal være en fantastisk dag for hende. Og det er vi også sikre på, at det bliver, siger Christina Katrin Lehmann.

Folkebladet havde ikke mulighed for at komme helt med ind i kirken, fordi der var afstandskrav i kirken. Foto: Søren Gylling

Folkebladet kunne ikke komme med ind i kirken for at overvære konfirmationen, men møder Lærke Lucia, da hun kommer ud derfra igen.

- Jeg ryster helt nu. Det er helt vildt fantastisk, siger Lærke Lucia.

Sognepræsten, som konfirmerede Lærke Lucia og hendes klasse, er Christian Jaque Stub. Hun synes også, at det har været en vidunderlig dag.

- Det er stort for alle de unge mennesker oven på et utroligt frustrende forløb for dem. Konfirmationerne blev udskudt omkring to måneder før, de skulle have være holdt, og lige pludselig ved man ingenting. Det var forfærdeligt at skulle overbringe dem nyheden, men det, at vi endelig kunne afholde konfirmationen, er helt fantastisk, siger Christian Jaque Stub.

Annonce

Blå mandag

Efter at festerne er holdt, kan konfirmanderne se frem til blå mandag. 9.c tager en tur til Aarhus for at shoppe, men også for at køre gokart og spille Lasertag. Det glæder Lærke Lucia sig også meget til.

- Jeg var ude og køre gokart i sommerferien med min far, så jeg satser på at kunne vinde i det, siger Lærke Lucia.

Der er mange konfirmationer i Horsens i weekenden, efter at de er blevet udsat fra i foråret. Foto: Søren Gylling
Der er mange konfirmationer i Horsens i weekenden, efter at de er blevet udsat fra i foråret. Foto: Søren Gylling
Der er mange konfirmationer i Horsens i weekenden, efter at de er blevet udsat fra i foråret. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce