Annonce
Ikast-Brande

Store forskelle på fjernvarmepriser

Der er ret store forskelle på fjernvarmepriserne. Varmeværket i Nørre Snede (billedet) ligger omtrent midti feltet med uændret årlig pris på 12.770 kr, mens naboværket i Ejstrupholm er langt nede på listen som nr. 229 med en årlig pris for at opvarme et standardhus på 14.794 kr. Arkivfoto: Peter Hald
Blåhøj Energiselskab er røget nogle trin ned på ranglisten, Grindsted er billigst, og Ejstrupholm er i den dyre ende.
Annonce

Midtjylland: Danmarks billigste fjernvarmeværk ligger fremdeles i Grindsted, mens endnu en prisforhøjelse har sendt Blåhøj Energiselskab, som for mindre end to år siden producerede landets billigste fjernvarme, ned som nr. 28 på ranglisten.

Energitilsynets seneste prisstatistik over de nu knap 400 fjernvarmeselskaber i Danmark baseret på de anmeldte fjernvarmepriser i august viser ikke de helt store udsving i forhold til den foregående opgørelse, som var baseret på priserne i januar 2020, men set over de to seneste år har en hel del fjernvarmeforbrugere her i landsdelen oplevet ret markante udsving i varmeprisen.

I Grindsted kan forbrugerne således fortsat både lune sig ved Danmarks billigste fjernvarme og glæde sig over, at prisen siden den seneste opgørelse er sat ned med yderligere 17 procent, så det nu blot koster 6150 kr. årligt at opvarme et såkaldt standardhus på 130 kvadratmeter i byen. Dermed befæster GEV Varme førstepladsen ganske eftertrykkeligt, men værket i Grindsted er ikke ene om at producere billig fjernvarme her i området.

Annonce

Fortsat billigt i Filskov

Det kan man også i Filskov, hvor det biogasfyrede fjernvarmeværk med en uændret årlig pris på 8650 kr. for at opvarme et standardhus fastholder femtepladsen på ranglisten. Prisen er der i øvrigt ikke blevet ændret på siden 2017.

Trods en prisstigning på yderligere 12,8 procent, så det nu koster 9981 kr. årligt at opvarme et standardhus i byen, placerer Blåhøj Energiselskab sig denne gang på en 28.-plads på listen. På den seneste opgørelse var biogasanlægget i Blåhøj nummer syv.

Siden Blåhøj erobrede førstepladsen ved i løbet af få år at skære 70 procent af varmeprisen, er prisen dermed blevet hævet med 83 procent, men den er dog fortsat 46 procent lavere, end da den var på sit højeste.

Fjernvarmeforbrugerne i Give måtte i 2019 stå model til en prisstigning på hele 44 procent, men det flisfyrede værk i Give er fortsat pænt placeret på listen som nr. 42 med en årlig opvarmningspris på 11.084 kr. For fem år var Give Fjernvarme billigst af alle, og værket var indtil 2019 fortsat blandt de 10 billigste fjernvarmeværker i Danmark.

Brande Fjernvarme er efter en prisforhøjelse på 27,3 procent i 2019 røget ned som nr. 118 på ranglisten med en årlig varmepris for et standardhus på 12.701 kroner.

I Ikast slipper forbrugerne med at betale 11.559 kr. for samme ydelse (nr. 66), mens de hårdtprøvede fjernvarmeforbrugere i Herning kan glæde sig over endnu en prisnedsættelse.

Siden Verdos overtagelse af Eniig Varme er prisen blevet sat ned med hele 22 procent, hvilket katapulterer værket i Herning fra en placering som nr. 71 direkte ind på top-10 som nr. 9 med en årlig varmepris på 9.181 kr.

Annonce

Ejstrupholm i den dyre ende

Billund Varmeværk er trods en uændret pris det seneste år på 11.953 kr. årligt røget fem pladser ned ad ranglisten som nr. 85, mens varmeværket i Nr. Snede, som producerer fjernvarme nogle ganske få kroner dyrere end værket i Brande, nu er placeret som nr. 123 på ranglisten med en uændret årlig pris på 12.770 kr.

Ejstrupholm Varmeværk er fremdeles placeret i den dårligste halvdel af listen som nr. 229 med en årlig pris for at opvarme et standardhus på 14.794 kr., hvilket selv det flisfyrede varmeværk i Sdr. Omme kan gøre bedre. Dog kun 17 kr. årligt, så Sdr. Omme Varmeværk indtager fortsat pladsen lige foran Ejstrupholm Varmeværk som nr. 228 på ranglisten. For begge værkers vedkommende er der tale om en tilbagegang på ni pladser i forhold til den seneste opgørelse.

Vejle Fjernvarme er med en uændret årlig varmepris på 11.709 kr. røget fem pladser ned ad listen som nr. 71, mens en fjernvarmepris på 12.630 kr. placerer Fjernvarme Horsens som nr. 111.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Horsens

Onsdagens coronatal i Horsens Kommune: En ud af 200 blev testet positiv det seneste døgn

Annonce