Annonce
Odder

Store drenge elsker biler

Preben Kristoffersen (t.v.) fortæller om sin karriere bag rattet i hurtige biler. Foto: Lars Juul

Mandeklubben fra Plejeboligerne Bronzealdervej besøgte Preben Kristoffersen og hørte historier fra en lang karriere i motorsport.

Odder: Den mørkegrønne Austin Mini Cooper lystrer uden problemer Preben Kristoffersen, da han kører den ind i garagen på Rønhøjvej. Herinde står også den hvide Mazda RX7 med start nummer seks, han kørte i ved Classic Race i Aarhus.

Begge biler er væsentlige dele af hans karriere som motorsportsmand, og Preben Kristoffersen er en ivrig fortæller. Også når gæsterne er de gamle drenge fra mandeklubben på Bronzealdervej.

Han nyder at vise Minien frem. Han har selv siddet bag rattet i den ved det historiske Monte Carlo-rally mange, senest i år.

- Men jeg er snart 73 år, og det vil jeg ikke igen. Jeg har kørt mit sidste Monte Carlo-løb. Det er 3000 km, og du får ingen søvn og dårlig mad. Så jeg sætter nok bilen til salg om halvandet-to år. Jeg har haft de oplevelser, jeg skal i den bil. Inger (hans hustru, red.) og jeg kan rejse pengene op, fortæller han.

De gamle drenge fra Bronzealdervej lytter ivrigt. De besøgte Preben Kristoffersen før løbet i Aarhus, og tog også en tur op til Classic Race.

Preben Kristoffersen

Han blev dansk mester på asfaltbanerne i Porscher i 1976 og 1977. Forud var gået nogle år i rallysporten, hvor østjyden blev dansk mester i 1970 i en Austin Mini Cooper.Preben Kristoffersen fik også nogle flotte resultater i udlandet, og i 1978 blev han fuldtids professionel og kørte i VM-serien for GT og sportsvogne.Han deltog i Rallye Monte-Carlo i 1972 i en Austin Mini Copper, men dengang forhindrede et snekaos ham i at nå i mål. Siden har han ni gange kørt Monte-Carlo Historique i sin Mini.

Den grønne Austin Mini Copper har været med i det historiske Monte Carlo-rally adskillige gange. Foto: Lars Juul

Mistede tiden

- Vi var der fra kl. 10.30 til 14. Vi havde sandwiches med, og Preben sørgede for, at vi kunne komme hen til ham og spise dem. Det var alletiders. Det plejer altid at være rigtigt hyggeligt, også når vi er heroppe, siger Eigil Rasmussen, der er en af de frivillige, som hjælper mandeklubben.

Det kræver sit at komme ud af huset i to busser, når nogle sidder i kørestol eller bruger rollator. Selv om ørerne har hørt en del, så kan Preben Kristoffersen stadig fange gæsterne med sine historier.

Han fortæller bl.a. om sine problemer ved Classic Race.

- Det gik lidt dårligt. Jeg havde en lejet transponder (apparat til tidstagning, red.) i bilen, og da jeg havde kørt tidstagning stod der: Intet signal fra nummer 6. Den var gået tør for strøm, og så skulle jeg starte bagest. Det var umuligt at få en podieplacering, men jeg blev nummer fire. Så nu køber jeg selv en transponder til næste år, siger Preben Kristoffersen.

Herrerne fra mandeklubben besøgte Preben Kristoffersen i garagen på Rønhøjvej. Foto: Lars Juul
Annonce

Duellen med Høyer

Efter besøget i garagen byder han på kaffe, boller og kringle i sit showroom. Her kommer jævnligt gæster for at høre Preben Kristoffersen fortælle om sin karriere. De kan også se memorabilia og bladre i mange scrapbøger.

Preben Kristoffersen fortæller bl.a. om sine dyster mod Erik Høyer.

- Vi havde nogle kampe i 1981-83. Han kunne køre bil, men vi kørte fair, og han var den første til at lykønske mig, når jeg vandt. Nogle har spurgt om, hvorfor jeg ikke holdt, da jeg var på mit højdepunkt dengang. Men i dag kører jeg i heat med Erik Høyer, og når vi mødes får vi et stykke mad og en kop kaffe. Vi hygger os og giver hinanden noget røg, fortæller Preben Kristoffersen og sætter en videofilm på.

Den viser ham vinde et løb i den hvide Mazda foran Erik Høyer tilbage i 1980'erne.

- Jeg skulle nok have fundet en anden film, jeg var lidt for suveræn der, siger Preben Kristoffersen med et skævt grin og finder et klip fra et hollandsk løb, hvor det gik knap så godt.

Medlemmerne af Mandeklubben lyttede ivrigt til Preben Kristoffersens historier. Foto: Lars Juul
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce