Annonce
Hedensted

Store ankomstdag for Albert og andre efterskoleelever: - Jeg er næsten helt mundlam over at være tilbage

Jeg har savnet at være på skolen og spille fodbold, og jeg har savnet specifikke personer. Det er dejligt at være tilbage. Nu handler det om at få det bedste ud af det, siger Albert Linke, der spritter hænder ved indgangen til sit bo-område på Hellebjerg. Foto: Mads Dalegaard
Mandag var en længeventet dag for efterskoleelever i hele landet. På Hellebjerg Idrætsefterskole i Juelsminde var glæden og lettelsen stor.

Juelsminde: Der blev hilst, snakket og gået frem og tilbage mellem biler og bygninger på Hellebjerg Idrætsefterskole mandag aften.

Godt og vel 200 elever vendte drypvis tilbage til den hverdag, de havde forladt ni uger tidligere, da Hellebjerg ligesom alle andre efterskoler måtte lukke som led i kampen mod coronavirus.

17-årige Albert Linke fra Vejle var blandt de første til at stemple ind igen.

- Jeg er næsten helt mundlam over at være tilbage. Når man har været i en lille boble og sammen 24/7, og så bliver revet ud af det, så er det at komme tilbage helt fantastisk, siger han, da Folkebladet taler med ham få minutter efter hans ankomst.

Også Kirsti Snedker, 16 år og fra Østbirk, var lettet over at komme tilbage til de mange mennesker, hun har lært at kende i årets løb.

- Det har været megahårdt at være hjemme. For efterskolen har været ens liv. Jeg synes, det er fedt, at vi får lov til at afslutte året, siger hun efter at have været på værelset med bagagen.

Annonce
- Vi må tilpasse os, så vi kan være her, og lærerne ikke bliver trætte af os. Jeg bor med nogle søde piger. Vi har det godt sammen, og nu har jeg mulighed for at lære dem endnu bedre at kende, siger Kirsti Snedker, der mandag aften vendte tilbage til Hellebjerg.Foto: Mads Dalegaard

Med sprit og behørig afstand

Coronavirussen har ændret den måde, man går på efterskole.

Eleverne må kun opholde sig på værelser og i bo-område med dem, som de er blevet inddelt i familiegruppe med. Grupperne er typisk fem-seks mand store.

Og rundt om i fællesområderne bliver der skiltet med regler om rengøring og antal.

- Det er max. tyve i pejsestuen og to i sofaen. De har været vant til at kunne vælte sig rundt i hinanden derinde, men nu er det en meters afstand, siger forstander Finn Kristensen.

Han og personalet fik retningslinjerne for genåbningen torsdag i sidste uge og har siden ligget vandret for at gøre klar - også i hallen, hvor den fælles velkomst finder sted.

- Eleverne kommer ind via seks forskellige indgange og sætter sig på stole, der er placeret med militærisk præcision, så der er to meter mellem dem, siger forstanderen.

Han er glad for, at efterskolen åbner på et tidspunkt, hvor coronavirussen er kommet så meget under kontrol, at eleverne kan tage en fodboldkamp med hinanden.

- Jeg håber, de trods alt vil opleve en hel del af efterskolelivet. Der er stadig masser af muligheder, siger Finn Kristensen.

En lille pris

Eleverne er indstillede på at få mest muligt ud af de sidste uger.

- Restriktionerne er en lille pris for at komme tilbage, siger Albert Linke.

Kirsti Snedker har det på samme måde.

- Jeg tror, det bliver mærkeligt at skulle at holde afstand, men så længe vi får lov til at være her, så betyder det mindre, om jeg lige kan lave fletninger på en af pigerne, siger hun.

Hellebjerg er åben alle ugens dage, så eleverne kan blive de sidste seks uger uden ophold hjemme.

Skulle en elev få symptomer på coronavirus, så er en ubeboet medarbejderbolig klar til brug som sygeinternat.

Ankomsten på Hellebjerg skete på forskudte tidspunkter, og forældrene måtte ikke komme med ind på værelserne. Foto: Mads Dalegaard
Der er kommet anvisninger op over hele efterskolen. Her er det ved pejsestuen i fællesområdet. Foto: Mads Dalegaard
Elever, der bor sammen, må gerne være tæt på hinanden. Men til alle andre skal de holde en meters afstand. Foto: Mads Dalegaard
Elever, der ikke kan besøge hinanden på værelserne, kan i stedet mødes på neutral grund i to telte, som efterskolen har stillet an. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce