Annonce
Brædstrup

Store amerikanerbiler og bittesmå knallerter mødtes ved Pejsegården

Peter Aalykke, der arrangerer træffene "Køretøjer og Stegt Flæsk", var godt tilfreds med fremmødet. Foto: Peter Hald
Træffet "Køretøjer og Stegt Flæsk" samlede adskillige biler, knallerter og motorcykler på Pejsegårdens parkeringsplads.

Brædstrup: Solen skinnede, tilsyneladende ingen virus i nærheden... en perfekt sommerdag. Og endelig kunne de ædle køretøjer luftes.

Mandag aften 20. juli kunne arrangementet "Køretøjer og Stegt Flæsk" omsider samle et pænt antal biler, knallerter og motorcykler på Pejsegårdens parkeringsplads.

Det havde en hel del lokale motor-entusiaster benyttet sig af. Store kromskinnende amerikanerbiler, sportsvogne, nuttede knallerter og en håndfuld motorcykler havde fundet frem til Pejsegården, hvor arrangementets tovholder Peter Aalykke var godt tilfreds.

Annonce

Corona-restriktionerne har hidtil lagt en alvorlig dæmper på de ellers så populære træf. Men nu lysner det.

- Det er det første større træf, vi har kunnet holde i år. Nu kan man jo samles op til 100 personer, så denne gang havde jeg slået lidt på tromme for det, sagde Peter Aalykke, som selv var kommet trillende i sin nye "lille" amerikanerbil, en åben Chrysler sportsvogn.

- Jeg plejer jo at køre rundt i noget med otte "propper", men nu skulle jeg prøve noget nyt, så jeg har anskaffet mig denne udmærkede lille søde Chrysler. Den har kun seks cylindre, men den kører fremragende, sagde Peter Aalykke, som tidligere har kørt rundt i en gigantisk Buick fra 1958 og en mindst lige så stor Oldsmobile fra 1973. Men i år har han altså downsized.

Høj mand på mini-knallert

Peter Aalykkes Chrysler var dog absolut ikke det mindste køretøj på pladsen. En lillebitte mini-knallert på størrelse med en kuffert, en kinesisk bygget Skyteam, der er bygget som en kopi af den berømte Honda Dax-knallert, dukkede op og vakte en vis opsigt.

Carsten Jønck på sin lille Skyteam knallert, der uden tvivl var træffets mindste køretøj. Foto: Peter Hald

Mini-knallerten, som en stærk mand nok kunne bære under armen, tilhørte Carsten Jønck, der var kommet kørende fra Nim i selskab med kammeraten Jesper Andersen. Sidstnævnte var for sit vedkommende kørende på en utrolig velholdt Tomos Cross S knallert fra 1974.


Det er det første større træf, vi har kunnet holde i år

Peter Aalykke


Den lille Skyteam virkede klejn til en mand på cirka 190 centimeter, men den var komfortabel nok - og effektiv, lød det fra den glade ejer:

- Den kører bare fremragende, sagde Carsten Jønck om sin miniature-knallert.

Man kan være ret sikker på at se noget sjovt til træffene på Pejsegården, og der kommer flere muligheder.

Gert Rune.

Med mindre landet lukker ned igen på grund af corona, så bliver der også "Køretøjer og Stegt Flæsk" i de kommende par måneder. Arrangementet finder sted den tredje mandag i hver måned til og med september, så næste gang bliver mandag 17. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce