Annonce
Odder

Stor taknemmelighed: Gammelt havehus har reddet fællesskabet

Forholdene er ydmyge når Uno-holdet mødes. Foto: Mads Dalegaard
Hver dag mødes en gruppe mænd og kvinder ude foran UnoKiosken i Odder. De er ikke hjemløse eller konfliktsøgende. De er der for fællesskabet.
Annonce

Odder: Det famøse havehus ude foran UnoKiosken er mødested for en af Odders ældre traditioner. En gruppe mennesker på 15-20 personer som dagligt mødes til en snak om lidt af hvert. Ingen af personerne i gruppen har ønsket deres navn i avisen, men vil gerne udtale sig om gruppen og ikke mindst havehusets betydning.

- Da de nedlagde fabrikken (gl. NT-bygning, red.) i sin tid, manglede vi et sted at være. Så Kim (ejer af UnoKiosken red.) reddede os ved at sætte havehuset op. Så vi er meget taknemmelige. Nu kan vi sidde i læ og hygge os, siger en af brugerne.

Nogle medlemmer kommer rullende hen til havehuset. Foto: Mads Dalegaard

Spørger man dem, hvad der gør lige netop Uno-holdet unikt kommer svaret prompte.

- Godt selskab og billige bajer. Men mest det gode selskab, kommer det fra en af de andre brugere.

Annonce

Rengøringskone og selvjustits

Lugten af cigaretrøg og øl er ikke til at tage fejl af, og der er da også rigelig af både øl og cigaretter på det lille havebord i midten af havehuset. Men bordet er nogenlunde rent. Og det samme med gulvet. Og sådan har det været altid.

- For det første har vi stor selvjustits. Vi passer på hinanden og stedet. Man rydder op efter sig selv. Engang i mellem kommer en af de andres koner forbi og gør lidt rent. Det hjælper selvfølgelig også på det, smiler han, mens der gøres klar til en Arnbitter.

Når havehuset engang skal have nyt tag, er medlemmerne klar til at give en hånd med. Foto: Mads Dalegaard

Stemningen er på trods af det blæsende novembervejr helt i top, og imens avisen er forbi, dropper der løbende folk til. For der skal mere end regn og blæst til at slå Uno-holdet ud.

- Vi sidder her hele året rundt. Vi tager bare noget mere tøj på, når vi rammer de kolde måneder. Det er ikke noget problem, siger de i kor.

Annonce

Stadig forbedringsmuligheder

Selvom man sidder i ydmyge forhold og drikker sin øl, kan man godt drømme om en opgradering af havehuset. En opgradering, der involverer ejeren af UnoKiosken, Kim Antonsen.


Hvis det skulle blive rigtig godt, så skulle vi have en knap, så vi kunne få bajerne leveret herud.

Anonymt medlem af Uno-holdet


- Det har betydet utrolig meget for vores gruppe, at Kim satte huset op, men hvis det skulle blive rigtig godt, så skulle vi have en knap, så vi kunne få bajerne leveret herud, griner en af Uno-holdets medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Testbil bliver i Odder

Annonce