Annonce
Horsens

Stor renovering af Vesterport fejret: Nu kan der ikke længere ske uforudsete ting

Rejsegildet blev traditionen tro fejret med taler, garneret med pølser, vand og fadøl. Foto: Søren E. Alwan
Boligforeningen fejrede tirsdag eftermiddag den 284 millioner kroner dyre renovering af afdelingen Vesterport ved banegården. Renoveringen er endeligt færdig omkring årsskiftet.

Horsens: Byggerier fejrer man med et rejsegilde, men hvordan og hvornår fejrer man en flere år lang renovering af flere hundrede lejligheder?

Der er i dette tilfælde tale om renoveringen af boligforeningen AAB's afdeling 6, Vesterport ved banegården, som boligforeningen valgte at holde rejsegilde for tirsdag eftermiddag.

Kransen var oppe, og håndværkere, arkitekter, gæster fra de andre boligforeninger og beboere var samlet for at fejre renoveringen, der startede i 2016 og efter planen slutter i december 2019/januar 2020.

- Renoveringen skal selvfølgelig fejres, og vi synes, at tidspunktet er rigtigt nu, fordi vi nu kan se enden på det, og fordi vi kender økonomien. Der kan ikke længere ske uforudsete ting, lød det fra Steffen Møller Borgbjerg, direktør for AAB.

Vesterport, karreen Kongensgade-Løvenørnsgade-Andreas Flensborgs Gade, blev bygget i 1942.

Annonce
Renoveringen skal selvfølgelig fejres, og vi synes, at tidspunktet er rigtigt nu, fordi vi nu kan se enden på det, og fordi vi kender økonomien.

Steffen Møller Borgbjerg, direktør, AAB

39 p-pladser til beboerne i gården

Forberedelserne til renoveringen startede i 2010 med en helhedsplan for renoveringen af de dengang 210 lejligheder, der nu i antal er reduceret til 180.

Nogle lejligheder får nyt bad, køkken m.m., men bevares i samme størrelse, andre gøres derudover større eller mindre, og halvdelen af opgangene får adgang til elevator.

Ved begivenheden løftede direktøren også sløret for en vaskeægte nyhed: Beboerne har netop besluttet, at de vil investere i et nedgravet p-anlæg i karreens gård med 39 p-pladser, som beboerne kan leje. Anlægsarbejdet går i gang, når renoveringen er færdig.

- Det er et stort ønske fra beboerne, der i dag døjer med p-forholdene i området, sagde Steffen Møller Borgbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce